İdare mahkemesinin lehime vermiş olduğu karara karşı, davalı idarenin danıştaya iptal davası açması
Ben davalı idareye karşı açmış olduğum davaya karşı yerel idare mahkemesi ''açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline'' diyerek lehime sonuçlanan bir karar vererek davalı idareye söz konusu davacının haklarının geri verilmesini istedi. Davalı idare yerel idare mahkemesinin kararına uyarak haklarımı iade etti. ancak bu karara karşı danıştay 12.daireye yürütmenin durdurulması istemiyle iptal davası(temyiz) açtı. Danıştay dava dosyası sorgulamasında aşağıdaki gibi bir durum karşıma çıktı. Bunun ne anlama geldiği ile ilgili siz değerli hukukçularamızın görüşünü arz ediyorum.
İstem: YOK
İstem Sonucu: -
YD ile ilgili İstem: YOK
YD ile ilgili İstem Sonucu: -
YD İtiraz ile ilgili İstem: YOK
Dosyanın Son Aşaması: Tekemmülde
Cevap: İdare mahkemesinin lehime vermiş olduğu karara karşı, davalı idarenin danıştaya iptal davası açması
Tekemmül dosyanız tamamlanmış demektir,artık karar aşamasına geçilecek..tekemmülden sonra dosyanın son aşaması kısmında "savcılıkta" ibaresi göreceksiniz.Daha sonra da "incelenme sırasını bekliyor" yazısını göreceksiniz
Cevap: İdare mahkemesinin lehime vermiş olduğu karara karşı, davalı idarenin danıştaya iptal davası açması
ben hukukcu değilim ama genelde idare, yürütmeyi durma talebinde bulunur ama senin dosyanda yok gibi görünüyor. Bi yanlışlık olmasın.Birde üzülerek söölemek istiyorum eğer davan 12. dairedeyse işin zor çünkü orası genelde idare lehine karar veriyor. Dava sorgulama yerinden esas numarasından sorgula kısmından rastgele davalara bakarsan haklı olduğumu anlayacaksın.İdare lehinde kararlar çıkartmış hep.
benzer durum benimde başıma geldi. idareden kazandım. 12. dairede temyiz etti kurum hemde y.d. istekli.
sizin dosyada y.d. yok. yani nihai kararı bekleyeceksiniz. benim durum atama iptali ile ilgili.....