-
Apartman aidatı
slm
oturduğum apartmanda aidatlar aylık yaz-kış 400 tl olarak belirlenmişti kışın 400 olan kısımları ödedim yazın bi sene önce yaz aidatı olarak belirlenen 210 tl olarak ödedim geri kalan 190 tl lik kısmı ödemedim
ödemememin sebebi, apartmanda yapılan tadilat giderlerinin mal sahibi tarafından ödenmesi gerektiği idi bunu apartman yönetimine bildirdim aylık aparmanın tadilatı ile ilgili giderlerin tarafıma yazılı bildirilip bu kısımın mal sahibinden tahsil edeceğimi söylememe rağmen bana bu şekilde hiç bir belge verilmedi.
İkinci sorun ise eski yöneticilerin apartman ile yaptıkları yüklü miktardaki ödemelerin karşılığında hiç bir resmi fatura olmadan ödeme yapılması ve apartman defterinin düzensizliği
oturanların hepsi mal sahibi kiracı olarak benden bu ödenmeyen parayı benden tahsil etmek istemeleri halen söylememe karşın apartman taşınmaz tadilat giderleri ile ilgili mal sahibinden talep edeceğim bi belgenin verilmemesi . şimdiki yönetimin ise 1800 tl lik borç ile beni icra ile tehtit etmeleri bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
not: katılmış olduğum bir apartman toplantısında eskiden defterin tutulmadığı eski yönetimin yanlışlıklarından dolayı aylık aidatın 400 tl gibi bi rakam yapıldı diye konuşulmuştu
-
Cevap: Apartman aidatı
öncelikle noterden (tebligat) veya iadeli taahütlü olarak kat malikleri kuruluna durumunu belirtir ne istediğini belirtir ayrıntılı bir dilekçe yaz sonucunu bekle herhangi bir cevap vermezlerse defterdarlığa faturasız iş yaptığını belirtir dilekçe ver konuyu en iyi onlar çözer