İyi günler.
Elektrik borcum var, maddi imkanım olmadığından şu anda ödeyemiyorum. Elektrik idaresi kaçak elektrik kullanmadığım halde kaçak elektrik kullandığım iddasıyla dava açtı. Bir tanıdığımın tavsiyesiyle bir avukata dava ile ilgilenmesi için elden para ödedim. Dosyayı yargıtaya göndereceğini ve yargıtayın iptal edeceğini söyledi.
Avukata bir süredir ulaşamıyorum. Telefonlarımı açmıyor, mesaj çekiyorum cevap vermiyor. Yargıtaya itiraz süresi bu arada doldu ve evime ve kardeşimin evine polis gelip beni sormuş.
Avukatın bana sicil numarası olarak verdiği numara kimlik numarası çıktı. Dolandırıldığımı düşünüyorum. Sicil numarasını bilmediğim için barolar birliğinin sitesinden sorgulatamıyorum. İstanbul barosu sitesinden ad ve soyadla sorgulattığımda avukat bulunamadı.
Birincisi; yargıtaya itiraz süresi doldu, hapis cezasından kurtulmak için ne yapmalıyım ? (Tekrar vurgulamak istiyorum, elektrik idaresine borcum var ama kaçak elektrik kullanmadım)
İkincisi; bu avukat olduğunu idda eden şahıs için, ne yapabilirim ? Elimde cep telefonu numaraları, kimlik numarası ve para verdiğime dair şahit var.