İcra tebliği takip hakkında
Merhaba, 35 gün önce göndermiş olduğum tebliği İcrada bulamadık, postaneye gittiğimde kişi taşındığından iade olmuş diye bir yazı verdiler elime. Muhtarla konuştuğumda kişinin nakil yaptığını postacıya yeni adresi verdiğini söyledi, ama bana veremezmiş. Elimde yeni adres yok, ne yapabilirim bu aşamada?
Cevap: İcra tebliği takip hk
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, 35 gün önce göndermiş olduğum tebliği İcrada bulamadık, postaneye gittiğimde kişi taşındığından iade olmuş diye bir yazı verdiler elime. Muhtarla konuştuğumda kişinin nakil yaptığını postacıya yeni adresi verdiğini söyledi, ama bana veremezmiş. Elimde yeni adres yok, ne yapabilirim bu aşamada?
İcra dairesi kanalı ile gönderdiğiniz tebligat dosyaya iade olmuş mu,postanede mi,postaneden size verilen belge tebliğ metninden başka bir bilgi notu mu,postane tebligatı borçlunun taşındığı yeni adrese mi göndermiş ? ki; anlatımınızdan muhtemelen öyle görünüyor, İcra dairesinden ve postaneden bu soruların cevabını öğrenmeye çalışmalısınız.
Tebliğ icra dosyasına iade olmamış, icradan yazı aldım postaneye verip ne durumda olduğunu öğrenmek için, postanede bana kişi taşındığından ve yeni adresinin bilinmediğinden muhtarlık tasdikiyle çıkış merciine iade edilmiştir yazısını verdiler, 1 ay önce iade olmuş ama icra dosyasında yok ve dediğim gibi muhtardaki kişi bana postacıya taşındığı adresi verdiğini ama bana veremeyeceğini söylüyor. Postacı yeni adrese göndermemiş, ne yapmalıyım sizce?
Tebligatın dosyaya dönmesini beklemeli ve yeni adresine(muhtarlıktan gelen cevaba göre) tebligat çıkartmalısınız.
Postanedekiler tebliğin 1 ay önce icraya gönderildiğini, icranın kaybetmiş olabileceğini söylediler. Ben aldığım yazıyı icraya verecekmişim. Muhtarlık bana yeni adresi vermiyor. Yeni adresini nasıl öğrenebilirim?
35 gün tebligatın dönüşü için çok kısa bir zaman sayılmaz. Bir ay daha bekleyin derim. Postacı muhtardan verilen yeni adrese tebligatı sevk etmiştir ondan dolayı biraz daha zaman alacaktır tebligat parçasının dönüşü. Bu arada muhtarlığa yeni adresin bildirilmesi için yazı götürebilirsiniz icra dairesinden. Bir ay sonra tebliğ parçası dosyaya dönmemişse yeniden tebligat çıkarabilirsiniz.
Tebliğim kayıp, postacı adresten taşındığı için icra müdürlüğüne iade olmuş diyor, neden iade diyorum adres bilinmediğinden diyor, peki 12 mayısta iade olmuş hala icraya neden gelmemiş diyorum kaybetmişlerdir diyor. Muhtarlığı arıyorum tebliğin kişinin nakil olduğu yere gönderilmesini sağlamışımdır diyor, adresi bana verin direk oraya tebliği tekrar göndereyim diyorum, veremem mahkeme kararıyla adres bilgisini verebilirim diyor. icra, postane ve muhtarlığa gitmekten yoruldum, bu durumda ne yapmalıyım bir bilen var mı?
Merhaba, Kiracının muhtardan nakil adresini aldım, ama kiracı yeni yere kaydını yaptırmamış, bu durumda nüfus müdürlüğünden bilgi edinme yöntemini bilen var mı?