Taşındıktan 2 hafta sonra %50 zam
Merhabalar;
1 ay önce kiralık eve taşındık.ev sahibiiyle konuştuk ve kirada 500e anlaştık.
Kimler kalacak dedi.Bende;ben,annem,babam,eşim,ağbim ve eşi dedik.Neyse taşındık eve.Tabi ikametleride buraya aldık.Yönetici imzası gerekiyordu.Yöneticide orada görmüş benim çocuklarımı.
Söylemeye gerek duymadık.biri 4 yaşında biri 1 yaşında.
Ondan sonra aradı yok efendim beni kandırdınız çok kalabalıksınız kira 750tl yaptım dedi.dedimki pansiyon tutmadık ev tuttuk.Evde 185 m2.Dedim koca evde 2 kişi oturacak halim yok.Adamın hali vaktide yerinde.benim paraya ihtiyacım yok ama beni kandırdığınız için 750 yaptım dedi.Bende dedimki paraya ihtiyacın yokta neden 750 tamam dersek sesin çıkmıyor.Lafı karıştırdı.Elimizde 1 yıllık kira kontratı da var.
Şimdi kim haklı kim haksız?...
Böyle saçma bir hakkı varmı ev sahibinin?
Cevap: Taşındıktan 2 hafta sonra %50 zam
evi kiralarken kişi sayısı mı verdinmi ki çok kalabalıksınız şeklinde artırım yapıyo, bana göre istediği kadar bağırsın dursun
evi kiralarken net bişey söylemedik zaten kendileride tam kaç kişi olduğunu sormadı.Ben sonuçta aile olarak kiralıyorum.içinde kaç kişi yaşadığı onu ne ilgilendirir
evet evde çok kişi varmışta ondan zam yapıyormuş
3 Tane ayrı aile olmuş.Konuşmanızda çocuklarıda söyleseniz iyi olurdu.Ev sahibi sözle kira artırımı talep etmiş.Sizin aile nufusuna göre daire bulmak gerçekten zor.Bunlar ayrı konu.Siz 500 tl kira bedelini elden vermeyin bence,hem size hem ev sahibine cezası var.Kirayı verdiğinize dair imza alın.Yoksa ödediğinizi tekrar ödersiniz.
Zaten ev sahibi şehir dışında.hesabına eft ile yolluyorum kirayı.bu arada ev dediğim gibi 185 M2
Alıntı:
reytan rumuzlu üyeden alıntı
evi kiralarken net bişey söylemedik zaten kendileride tam kaç kişi olduğunu sormadı.Ben sonuçta aile olarak kiralıyorum.içinde kaç kişi yaşadığı onu ne ilgilendirir
evet evde çok kişi varmışta ondan zam yapıyormuş
Ev sahibi hata etmiş.Evin içinde kaç kişi olduğu ev sahibini ilgilendirmeyecek de kimi ilgilendirecek.
Benim 3 tane oturduğum dairede kiracım var.2 tanede 165 m2 daire kiraya verdim bu ay.Birini emekli karı-kocaya,birini bu pazar evlenecek olan çifte.Ben depozit almadım,kalabalık olsaydı alırdım,dahada kalabalık olsaydı vermezdim.Sizin olayınızda 2 çocuğuda söyleseydiniz iyi olurdu.Çoğu insan yetişkinden ziyade çocukluya ev vermekten kaçınıyor malum sebeplerden dolayı.Ödeme yaptığınız zaman dekonta kira ücreti yazdıttırın.Sitede arama yaparsanız göreceksinizki kirayı ödeyipte icralık olanları.Ev sahibi ilerde ben bu kadar kişiye verdim,bunlar kalabalık çıktı deyipte dava açabilirmi bilemem.Ev sahibine, yazdığınız gibi evde kaç kişi oturuyor diye söylemeyin bence.Espriyle geçiştirin.Ben her zaman kiracının yanında olan birisi olarak yazıyorum.Her şey konuşarak çözülebilir.
Kiraya verenin böyle bir hakkı yoktur.Sözleşme esastır.Yakın akrabalar aynı evde kalabilir.Meğerki sözleşmede bu hususa aykırı hüküm koyulsun.