Özel hayatıma müdahele edilerek işten çıkartıldım haklarım nelerdir
merhabalar
09.12.2009 tarihinde çalışmaya başladığım ilaç firmasından bugün itibariyle ihbar tazminatım günlük ücretlerim, yemek ve araç masraflarım elden ödenerek ve hiçbir sebep belirtilmeyerek işten çıkartıldım.
Sebep olduğunu düşündüğüm konularsa şunlar, hoş buna ne kadar hakları var oda tartışılır tabi ama ben yinede dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım
birincisi aracımdaki özel eşyalarım, arabamdaki ajandamda bulunan görüşmelerime istinaden aldığım notlar, topdido gözündeki özel eşyalarım, kendime ait olan fakat içinde şti hattı takılı olan telefonum, kendi şahsi kullandığım telefonum, arabamın bagajındaki iş çantamda bulunan özel evraklarım benim rızam ve haberim olmadan karıştırıldı ve çantamdaki cvler ajandamdaki notlar sözde öne sürülerek işten çıkartıldım.
şirketin bunları öne sürerek işten çıkarmaya hakkı varmıdır, bununla ilgili işe iade davası açılabilirmi
Cevap: Özel hayatıma müdahele edilerek işten çıkartıldım haklarım nelerdir
İşveren ihbar tazminatını ödediğine göre haklı fesih hakkını kullanmadığını kabul ediyor demektir.
Özel eşyalarınızın karıştırıldığına ilişkin delilleriniz varsa, ispatlayabilecekseniz manevi tazminat davası açabilirsiniz ama pek de sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
Koşulları varsa işe iade davası açabilirsiniz.