Yaklaşık 16 aydır firardayım. Tunceli ye tayin edildiğimi öğrendim. Teslim olduğumda ilişiğimi nereden kesmem gerekecek? Firar ettiğim yerden mi, yeni atandığım yerden mi?
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Printable View
Yaklaşık 16 aydır firardayım. Tunceli ye tayin edildiğimi öğrendim. Teslim olduğumda ilişiğimi nereden kesmem gerekecek? Firar ettiğim yerden mi, yeni atandığım yerden mi?
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Benim bildigim firar eden personel firarini takip eden ilk tayin doneminde en son firar ettigi birligin emrine olarak tayin edilir, ki o kadro bosalsin atama yapilabilsin. Siz Tunceli disinda biryerden oraya nasil tayin ediliyorsunuz 16 aydir firardayken onu anlamadim???
sevgili tıbbiyeli kardeşim.hiç canını sıkma önemli olan ilişiğinin kesilmesi.onuda kuvvetten öğren. seni tayin etmeleri çokda önemli değil.senin yapman gereken ilişiğinin tam anlamıyla kesildiğini kuvvetinden yada emekli sandığından öğrenip,davanın görüldüğü askeri mahkemeye teslim olman.adres olarakta açık ceza evi olan bir yerde ikamet göstermen...
***KESİNLİKLE İLİŞİĞİNİN TAM ANLAMIYLA KESİLMEDEN TESLİM OLMA***
Firar edeli yaklaşık 18 ay oldu. KKK personel şube yi aradığımda daha ilişiğin kesilmedi dediler. Ancak emekli sandığını aradığımda, bizde kaydın yok diyolar, sadece öğrencilik zamanındaki kayıt görünüyomuş, ben 3 yıl kadar çalıştım. acaba attılarmı sonunda. yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı.
teşekkürler.
sevgili arkadaşlar en sevdiğim konu:) firar ettiğiniz birliğin önem sırasına göre bu tayin edilme olayı değişir.mesela en alakalı olduğum deniz kuvvetleri olduğu için ordan örnek vereyim.tcg barbaros veya bu denk direk muharip sınıf bir gemiden firar ettiğiniz takdir de firarınızın 3.ayında yeinize kadro açmak için yardımcı sınıf bir komutanlığa tayin edilirsiniz.ama yardımcı sınıf bir birlikte görev yapıyorsanız bu tayin edilme işlemi ya hiç olmaz ya da çok uzun bir süre sonra olur.sizler eğer tutuklanmadan yargılanmak istiyorsanız firar ettiğiniz birliğin bağlı olduğu askeri savcılığa teslim olunuz.ya da firar ettiğiniz birliğe gidip teslim olunuz.eğer firar sürecindeki ara tayininiz şehir dışında bir yerse oraya gidip teslim olduğunuz da sizi tutuklarlar.sonra hakkınızda dava açılan askeri mahkemeye getirirler ki bu da zaten firar ettiğiniz birliğin bağlı olduğu yerdir.perişan olursunuz yollarda ve cezaevinde.o yüzden sorunsuz sıkıntısız bir dava görmek istiyorsanız en son firar ettiğiniz birliğin bağlı olduğu askeri savcılığa teslim olunuz.
Peki ilişik kesilmesi konusunda bilginiz varmı bartelmi diaz. yukarıda belirttiğim durumda sizce ilişiğimin kesilip kesilmediğinden nasıl emin olabilirim.
18 ayda daha "ilişik kesme işlemlerin başlamadı" ne demek ya??? ne is yapiyo bu adamlar anlamiyorum ki ?