İftira davası açabilir miyim?
Herkese selam
Öğrenmek istediğim; 13 Ekim 2009 günü işyerinde fenalaşarak ambülans la acile götürüldüm ertesi günkü kontrollerde sinir stres yüksek tansiyon şiddetli başağrısı damarlarda tıkanma vs doktor baya bi saydı,sonraki 1 ay evde dinlendim işyerine tlf la durumu bildirdim,çalıştığım sektör sezonluk ancak ben pozisyonum itibariyle 12 ay çalışmaktaydım şirket biraz kara düzen işletilmekte, benim yokluğumda yeni bir muhasebeci aldılar işverenim çalıştığım 4 yıl boyunca sürekli herkese olduğu gibi banada aşağılayı şeklide hakaretler edip durdu, ekmek parası dedik sonra evlendik çoluk çocuk var dedik ses çıkaramadık, bu yüzden de eski işyerime dönme gibi bi gayretim olmadı bi kaç ay sezonun açılmasını bekledim, işte herşey burda başlıyor, arayıp görüşmeye çağıran veya gidip iş başvurusu yaptığım firmalar önce tamam diyor anlaşıyoruz 2 saat sonra bi tlf çeşitli bahaneler sunuyorlar önüme, daha bugün saat 11.30 anlaştığım firma 13.30 datlf edip caydı, şu an hem maddi hem manevi bakımdan çok kötü vaziyetteyim eski işverenim hakkımda bi takım aslı astarı olmayan hikayeler uydurup iş iş bulmamı engellemekte, bu şekilde davranmasının sebebide şirketi batırıp yabancılara devretmesidir,şu an şirket
yabancı şahışlar tarafından işletilmekte
Durum bundan ibaret elimden geldiğince özetlemeye çalıştım, bu şahışa veya firmaya dava açılabilirmi açılırsa şekli nasıl olur maddi olarak bi getirisi olurmu, ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum
Cevap: İftira davası açabilirmiyim?
Bence eski işyerinizi referans olarak vermeyin, sağlam güvenilir insanları referans olarak gösterin. Başvurduğunuz yerlerden sizi sorduklarında bu referanslardan sorsunlar. eski işyerinizle aranıza koca bir duvar örün yaşanmamış sayın olsun bitsin.