Tek taraflı iş akdi feshi ve yükümlülükleri
Selamlar;
Türkiye'nin önde gelen bir medya kuruluşuna bağlı ulusal TV kanalında 2004 yılından bu yana çalışmaktayım.2009 Kasım ayından bu yana mali kriz ve ekonomik sebepler örnek gösterilerek çalışanların %20 si kadar rakamdaki çalışanı tasfiye ettiler.O tarihden beride maaşlarda geç ödeme ve mesailerde de gözle görülür derecede bir düşüş hatta Devletin şirkete peşin ödediği Vergi İadesi ödemelerinin bile yapılmadığı bir dönem yaşıyoruz.Son 2 aydırda maaşlar,vergi iadeleri ve mesailer hiç ödenmedi.Maaş ödemesi yapılmadığı için çoğu arkadaşımız kredi,kredi kartı borçları yüzünden icralık olma durumuyla karşı karşıya kaldı.Benim sorum ; noter aracılığı ile iş akdimi tek taraflı fesh etme durumunda şirketin kıdem tazminatımı ve mesai alacaklarımı ödeme süresi nedir bu süre uzarsa cezai yaptırımı nedir ve ayrıca maaşların ödenmediği süreçte gerek kredi kartı gerek bireysel kredilerin ödenmesinde gecikmeden doğan faizler için bir dava açabilme durumum oluşurmu?Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler....
Cevap: Tek taraflı iş akdi feshi ve yükümlülükleri
Alıntı:
i-touch rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar;
Türkiye'nin önde gelen bir medya kuruluşuna bağlı ulusal TV kanalında 2004 yılından bu yana çalışmaktayım.2009 Kasım ayından bu yana mali kriz ve ekonomik sebepler örnek gösterilerek çalışanların %20 si kadar rakamdaki çalışanı tasfiye ettiler.O tarihden beride maaşlarda geç ödeme ve mesailerde de gözle görülür derecede bir düşüş hatta Devletin şirkete peşin ödediği Vergi İadesi ödemelerinin bile yapılmadığı bir dönem yaşıyoruz.Son 2 aydırda maaşlar,vergi iadeleri ve mesailer hiç ödenmedi.Maaş ödemesi yapılmadığı için çoğu arkadaşımız kredi,kredi kartı borçları yüzünden icralık olma durumuyla karşı karşıya kaldı.Benim sorum ; noter aracılığı ile iş akdimi tek taraflı fesh etme durumunda şirketin kıdem tazminatımı ve mesai alacaklarımı ödeme süresi nedir
Böyle bir süre yok. Yalnız ihtar çektiğiniz takdirde ücret alacaklarınız için işvereni temerrüde uğratmış olursunuz. O tarih itibariyle faiz alacağınız doğar.
Alıntı:
bu süre uzarsa cezai yaptırımı nedir
cezai yaptırımı yok.
Alıntı:
ve ayrıca maaşların ödenmediği süreçte gerek kredi kartı gerek bireysel kredilerin ödenmesinde gecikmeden doğan faizler için bir dava açabilme durumum oluşurmu?
Çok zorlanırsa belki.
Teşekkürler İlknur hanım.Merak ettiğim bir konu daha var,sözleşme feshi için noterden yazdırılan ihtarnameyi insan kaynaklarına ilettiğim zamandan itibaren işten ayrılmış mı sayılıyorum?
İhtarnameyi noter kanalıyla çekerseniz noterliğin kendisi onu postaya vermekle yükümlü. Siz götürüp insan kaynaklarına iletemezsiniz.
O ihtarname işverene ulaştığı gün iş akdiniz sona erer.
İhtarnamede bulunması gereken ve bulunmaması gerekenler için bence hukuki yardım alın.
slm:
31 AGUSTOS 2010 TARİHİ İTİBARİYLE YÖNETİCİLİĞİNİ YAPMAKTA OLDUGUM İŞ YERİMDEN ESKİ YÖNETİCİNİN ÖLMESİ SONUCU BANA ZİMMET YAPMADIKLARI HALDE DEPO AÇIKLARINDAN BENİ SORUMLU TUTARAKTAN 25 . MADDEDEN İŞ HAKDİMİ TAZMİNATSIZ OLARAK FES HEDDİLER,BUNUNLA İLGİLİ OLARAK İŞ MAHKEMESİNE BAŞ VURMAK İSTEYORUM,BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
Alıntı:
serkanzenik rumuzlu üyeden alıntı
slm:
31 AGUSTOS 2010 TARİHİ İTİBARİYLE YÖNETİCİLİĞİNİ YAPMAKTA OLDUGUM İŞ YERİMDEN ESKİ YÖNETİCİNİN ÖLMESİ SONUCU BANA ZİMMET YAPMADIKLARI HALDE DEPO AÇIKLARINDAN BENİ SORUMLU TUTARAKTAN 25 . MADDEDEN İŞ HAKDİMİ TAZMİNATSIZ OLARAK FES HEDDİLER,BUNUNLA İLGİLİ OLARAK İŞ MAHKEMESİNE BAŞ VURMAK İSTEYORUM,BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
İnternet ortamında büyük harf kullanmak "bağırmak" anlamına geliyor. Lütfen forum kurallarına ve Türkçe yazım kurallarına uyunuz.