Yabanci kredi karti borcu
iyi gunler. Benim sorunum diger arkadaslarin sorunundan biraz degisik. Yaklasik 11 sene Amerika'da yasadikdan sonra 1 ay once yurda donus yaptim. Ancak bu donus biraz plansiz oldugundan dolayi bazi amerikan kredi kartlarina 20000 dolar civarinda bir borcum kaldi. Su an issizim ve is arama asamasindayim. Turkiyedeki verilen genel maaslara bakinca bu borcu yakin bir zamanda odeme durumum olamayacak gibi. Bu bana cok buyuk rahatsizlik veriyor. Amerikadaki kredi karti sirketindeki gorevli ile konustugumda belli bir sure odeme yapmayinca bu borcun banka tarafindan "collection agency" denilen araci kurumlara satildigi ve borc takibatinin bunlar tarafindan yapildigini soyledi. Eger odeyememe durumum olursa eminimki bu sirketler uluslararasi kurallara gore Turkiye'de takibata giriseceklerdir. Turkiyede bir avukat ile gorustum. Bana boyle bir durumla hic karsilasmadigini ve duymadigini dolayisiyla tam emin olmadigini soyledi. Acaba bu konuda bi malumati olan varmi icinizde? Benim merak ettigim boyle bir durumda mahkemelik oldugumuzda Turk mahkemelerinin Turk kanunlarina goremi yoksa uluslararasi kanunlara goremi yargilama yaptigi. Eger bilginiz var ise hangi kanun uyarinca vs gibi konularda beni aydinlatabilirmisiniz? Simdiden tesekkur ediyorum.