merhaba,bir binanın dördüncü katında oturuyorum. her katta çift daire var. benim üzerimde teras var ve bu teras, üst kattaki tek daireye ait (oraya daire içinden geçiliyor) her kış sıkıntı yaşıyorum. 4- 5 yıl önce terasa fayans döşetti ve o esnada izolasyon yaptırdığını söyledi. ertesi kış sorun olmadı. Zaten bildiğiniz gibi yaklaşık 4 yıldır doğru düzgün yağış olmuyor istanbulda. geçtiğimiz kış, kar kendini gösterince daire tekrar su almaya başladı. 1 ay kadar önce yaptırmasını söyledim. bakarız ,yaptırırız , biraz müsade et dedi. peki dedim ve dün tekrar aradım bu yaz kesinlikle yaptırmalısın dedim. akşama ara görüşelim dedi, akşam aradığımda telefonunu açmadı tüm ısrarlarıma rağmen telefonumu açmıyor. (üstteki daireyi kiraya verip, başka yere taşındığı için yüzyüze görüşemiyorum) ben ,eğer mümkünse, terasın üzerini ,maddi olarak kendisine zarar vermeyecek şekilde kapatmasını istiyorum
ayrıca, geçen yıl şiddetli rüzgarda kendi çatısı (binaya ait) uçtuğundan toplantı yaptık. çatıyı kendi yaptırdı. bana düşen parayı ödedim.itiraz edenleri mahkemeye verdi ve kazandı.
şimdi bana bir avukatla görüş diyeceksiniz. bunu bende biliyorum ama maddi gücüm neredeyse sıfır. yapabileceklerimi ,anlayabileceğim şekilde anlatabilirseniz sevinirim.
tesekkurler