Netten alınan ürünün değişimi (Satıcı)
Ben haklı yada haksız üründen zarar ediceksemde ürünü geri aldım ama cevabını bilmem gerek.
İnternet sitesi üzerinden k.k. ile bir su filtreli süpürge sattım. 350tl civarı. Ürünü gönderdim. Müşterim ürünün tüm tozları suya hapsetmediğini aynı zamanda filtrede olduğunu (hepsinde vardır o filtre) filtreyi temizlemekle uğraşmak istemediğini söyleyerek geri gönderdi. Ürün kullanılmış söylediği gibi tek seferlik bir kullanımda değildi.
Şimdi gerçekten böyle bir iade hakkı var mı? Varsa internetten alacağım ürünü seçmekle uğraşmayıp birkaç yerden ürünün çeşitlerini alıp evde hepsini test edip istediğimi seçtikten sonra diğerlerini iade edip para mı alabilir miyim :)
Şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Netten alınan ürürnün değişimi (Satıcı)
Kişiye ürünün teslim edilmesinden sonra kaç gün geçti.Size bildirim veya iade yapıldı.
Telefonla beğenmediğini söyleyip geri iade olarak kagroya verdi. 7 gün geçmedi süpürgenin gelmesi. Kargoyuda biz ödemiş olduk.
Ben ürünü iade aldım onda sorun yok. ithalatçısına iade edemicek bile olsam sorun değil. Öyle bir hakkı olduğunu iddia ediyordu. Ben öyle bir hakkın olabileceğini düşünmüyorum ki varsa bizde tüketiciyiz sonuçta bizde kullanalım.
KAPIDAN SATIŞLARDA SATICININ VE SAĞLAYICININ YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Madde 9 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./13. md.)
Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış aşağıdaki ibare yer almak zorundadır:
Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.
Tüketici, sahip olduğu haklarının da yazılı bulunduğu sözleşmeyi imzalar ve kendi el yazısı ile tarihini yazar. Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.
Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.
teşekker ederim sonuncuyaka
yani şimdi ben telefon almak istediğimde bir kaç siteden sipariş verip hepsine bi hattımı takıp denedikten sonra beğendiğimi alıp diğerlerini iade edebilirim 7 gün sürem var.
Bana çok mantıklı gelmedi.
Sana mantıklı gelip gelmemesinin hiç bir önemi yoktur.
Milletin işi güçü yokta ,6 -7 yere para ödeyip sonrasında 1'ini beğenip öbürlerini geri yollayacak......
1/10000000000000000 ihtimal.
Ha bu hakkınız yok değil.Kullanın.
7 değil ,17 tane alın.
Sonra hepsini tutun yada geri yollayın keyfiniz bilir.