Cevap: Evlilik sözleşmesi
Alıntı:
babamın hasta olması durumunda, bakması gerektiğini, bakmak istememesi durumunda boşanmayı kabul ettiği gibi bir madde koymayı istiyorum.
Bayanları çok kızdıracak laflar bunlar:DD
Siz evleneceğinize hasta bakıcı tutsanıza anne babanıza. Nası bir bakış açınız var evliliğe böyle. Hem eşinizle evinizi paylaşmaktan kaçının ki eşiniz madem hayatı paylaşıyor olmanız lazım. Hem anama babama baksın diyin, hemde bakmazsa boşayın. Sizin manevi konular diye bahsettiğiniz konular sadece karşı tarafı kullanmakla ilgili aile , evlilik adı altında. Ha ben de bir gelin olarak kayınvalideme ve kayınpederime canla başla bakarım ama gönül rızamla onlar bunu hakediyor çünkü. Okadar sevgi ve saygı değer insanlarki başımın üstünde yerleri var. Ama eşim bana deseki ya bak ya git çeker giderim. Her türlü ilişkide sevgide, saygıda protokolle oluşturulmaz. anneniz ve babanız sevgi ve saygı uyandırırsa eşiniz sever ve sayar. Evinizi de evlenmeden önce aldınızsa kişisel malınızdır zaten protokole gerek yok. sizin kendinizemi, anne-babanızamı, yoksa eşinizemi güveniniz yok anlamadım.
Alıntı:
oz_can_al rumuzlu üyeden alıntı
Siz evleneceğinize hasta bakıcı tutsanıza anne babanıza. Nası bir bakış açınız var evliliğe böyle. Hem eşinizle evinizi paylaşmaktan kaçının ki eşiniz madem hayatı paylaşıyor olmanız lazım. Hem anama babama baksın diyin, hemde bakmazsa boşayın. Sizin manevi konular diye bahsettiğiniz konular sadece karşı tarafı kullanmakla ilgili aile , evlilik adı altında. Ha ben de bir gelin olarak kayınvalideme ve kayınpederime canla başla bakarım ama gönül rızamla onlar bunu hakediyor çünkü. Okadar sevgi ve saygı değer insanlarki başımın üstünde yerleri var. Ama eşim bana deseki ya bak ya git çeker giderim. Her türlü ilişkide sevgide, saygıda protokolle oluşturulmaz. anneniz ve babanız sevgi ve saygı uyandırırsa eşiniz sever ve sayar. Evinizi de evlenmeden önce aldınızsa kişisel malınızdır zaten protokole gerek yok. sizin kendinizemi, anne-babanızamı, yoksa eşinizemi güveniniz yok anlamadım.
Sayın ozcan hanım, sözünüzün sonunda ,benim verceğim cevabı siz kendiniz vermişsiniz zaten, benim eşime güvenim yok, çok anlayışsız, asabi, sinirli ve çok saygısız, şu anda da zaten bu saygısızlığından dolayı, annesinin evinde, kendi çekip gitti annesinin evine. hem saygısızlık yaptı hem de çekti gitti annesinin evine. Babama karşı saygısız davrandı, hakaretler etti, şöyle diyebilirsiniz, babanız da hak edecek bişey yapmıştır diye, yaptığı şu; yeni almış olduğum evi temizletmek için bir temizlikçi tutalım, o temizlesin onlar da yardım etsin dedi. Eşim de "sen git kendi evine karış, benim evime karışma , kendi evine temizlikçi tut" gibi saygısız konuştu, ve hakaret etti. Sonra da ben anneme gidiyorum dedi ve gitti,.
Hastabakıcı tut demenize de teessüf ediyorum, bir gelinin kayınvalidesine yardım etmesi, hasta oldugunda bakması, yemek yapı vermesini, bakıcılık gibi görüyorsanız, gelenek göreneklerimizi,adetlerimizi yok sayıyorsunuz demekki. artık biz de batılılar gibi olup, anne ve babalarımız yaşlanınca huzurevlerine terkedip gidelim, eşlerimiz bakmasınlar, ilgilenmesinler.
, ben evlenirken eşime baştan bunları söyledim, ben annem ve babama yakın otururum, eşimin de babama ve anneme saygı göstermesini, yardım etmesini isterim , onların başım üstünde yeri var, aynısı senin ailen için de geçerli. Bunu bildiği halde şimdi tam tersi davranıyor.
Neyse benim sorum bunlar değil zaten, evlilik sözleşmesinin kapsamını neler oluşturur onun hakkında bilgi verirseniz sevinirim