Toplam 1 dosya bulunuyor
Ağır maddi hasarlı trafik kazası-Hava yastıklarının açılmaması ve tazminat davası
Oncelikle basligi bu kadar uzun tuttugum icin ozur diliyorum.
3 hafta once Renault marka otomobilimle sarambole yuvarlandim. Aracim tam bir takla attiktan sonra yaninin uzerinde durdu. Aracta 1.5 yasindaki kizim ve esim vardi. Allah'a sukurler olsun kazayi onemsiz yaralanmalarla atlattik. Ama ayni seyi otomobilim icin soylemek mumkun degil. Kasko sirketi aracin perte ayrilmasina karar verdi. Arac, takla atmasina ve cok agir hasar almasina ragmen aracta hicbir hava yastigi acilmadi. Bunun bir imalat kusuru olabilecegi yonunde ciddi kuskularim var. Konuyu mahkemeye goturmek ve uretici alehinde dava acmak istiyorum.
Bu surecin nasil goturulmesi gerektigi konusunda tavsiyelerinizi rica edebilir miyim lutfen?
Cevap: Agir maddi hasarli trafik kazasi-Hava yastiklarinin acilmamasi ve tazminat davasi
Hocam araba firmaları bazı kazalarda hava yastıklarını özellikle açılmayacak bir şekilde ayarlıyorlar. Yani bilinçli. Kaza esnasında siz şarampolden yuvarlanırken direksiyon kontrolünü kaybetmemeniz için açılmamış olabilir yani .Hava yastığı, siz direk bir yere çarptığınızda kafanızın dik bir şekilde öne çarpmaması için. O yüzden belkide firmanın sizin güvenliğiniz için yaptığı bir özelliktir.
Cevap: Agir maddi hasarli trafik kazasi-Hava yastiklarinin acilmamasi ve tazminat davasi
Aracta 8 tane hava yastigi var. Onde, yanlarda ve arkada. Hadi diyelim ki ondeki hava yastiklari, onden bir darbe olmadigi icin ve aracin kontrolunu kaybetmemem icin acilmadi. Arabanin arkasinda esim ve cocugum vardi. Esim aracin icinde taklalar atti. Kafasinda ve vucudunun cesitli yerlerinde yaralanmalar oldu.
Dusunun ki arac, en azindan kendi agirligi (1200 kg) kadar bir siddetle takla atiyor ama hic bir hava yastigi acilmiyor. O zaman hava yastiginin olmasinin ne onemi var ki?
Arac, 2005 model, Megane II Dynamic
Uğraşma bence bende 2 ay önce takladı attım. Takla attığım araç 2010 model audi a5'di. Araçta 4 kişiydik kimseye birşey olmadı Allah'a şükür ama 4 tane aracı biçti 2 si pert oldu. Buna rağmen hava yastığı açılmadı :)