merhaba arkadaşlar belediyede çalışan sendikalı işçilerin memuriyete geçiş hakkı varmıdır. var ise koşulları nelerdir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Printable View
merhaba arkadaşlar belediyede çalışan sendikalı işçilerin memuriyete geçiş hakkı varmıdır. var ise koşulları nelerdir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Yoktur....
sayın kantaroncu;
neye dayanarak yoktur acaba biraz açarmısınız açıklamanızı. teşekkürler.
SINAV ŞARTI:
Madde 50 - (Değişik madde: 29/11/1984 - KHK 243/6 md.)
Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmaları şarttır.
ben yatay geçiş gibi bir uygulama var diye duymuştum amirinin olur vermesi ve kurumda 10yıl işçi kadrosunda çalışmış olmak şartıyla. böyle bir yasa varmı acaba?
Böyle bir yasa, hatırladığım kadarıyla en son 12 Eylül döneminde çıktı... Son 25 yılda böyle bir uygulama olmadı...
çok teşekkür ederim sayın kantaroncu ilginize. konu hakkında bilgisi olan diğer arkadaşlardan ve özellikle hukukçu arkadaşlardanda yorum bekliyorum.
merhaba arkdaşlar benim sorunum var MSB nin ekim ayında yapmış oldugu sivil memur alımı sınavına katıldım ve asil olarak kazan butun bilgi ve belgeleri zamanında teslim ettim ve guvenlik soruşturması süreci başladı benimle beraber sınavı kazan asil ve yedek arkadaşlar bir kısmı mart ayında ataması oldu diğerleride zaman içinde atanda ben aradıgımda bana diyorlrdıki sen bekle ilerde atanırsın guvenlik soruşturman devam ediyor diye en son mayıs ayının sonunda aradıgımda ise bana seni eledik dediler neden sordugumda guvenlik soruşturman olumsuz çıktı denildi bana ve ben sorunun ne oldugunu oğrenmek için bilgi edinme kanunnundan dilekçe hakkımı kullanarak bana cevap yazılmasını sagladım ve bana yazdıkları cevapta şoyle yazıyo
657 sayılı devlet memurları kanunun 48.maddesinin B bendi(özel şaretlar) 2. altbendi diye yazıyodu araştırdıgımda da bunda şoyle yazıyodu
B) Özel Şartlar :
1- Hizmet göreceği sınıf için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36. ve 41. maddelerinde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,---bu maddelerin açıklamasını aşağıya yazdım---
2- Kurumların özel Kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak
sizce bu aşamadan sonra ne yapabilirim neden elendiğimi ve neye dayanarak elendiğimi hala anlamış değilim bir çıkş yolu yok mu lutfen yardımcı olun bana
Dava açabilirsiniz...