-
Depozito iadesi
öncelik kolay gelsin,temmuz ayında kontratım doluyor,2 yıl önce eve taşınırken 1 kira bedeli depozitoyu ev sahibine verdim.daha önceki tecrübelerime dayanarak vermiş olduğum depozitomu geri alamadım,anlayacağınız sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş,
Asıl sorum son kiramı vermemeyi düşünüyorum,ev sahibi depozitoya saysın.sizce doğru yapmış olurmuyum.çünki ben cıktıktan sonra ev sahibinin o depozitoyu verip vermiyeceği meçhul.sonucda benımde yenı bir ev tutmak için o paraya ihtiyacım var
Saygılarımla;
-
Cevap: Depozito iadesi
Kiraya veren olur vermediği sürece böyle bir hakkınız yoktur.Depozito eve verilen hasar içindir.Kira ise ayrıdır.Farklı nitelikleri vardır.Biri muacceldir.Diğeri ise müecceldir.
-
saolun cevabınız için ama bu benim sorumun yanıtı değil,kira bedelinide depozitoyu da biliyorum.ne yapabilirim onu danışmak için yazmıştım.
teşekkürler
-
10 ay önce kiraladığım ev satıldı ve yeni ev sahibi ile yeni kontrat imzaladım fakat eski ev sahibim verdiğim 1000 euro depozitoyu iade etmiyor, geri alabilmek için hangi yolları izlemeliyim bana yardımcı olursanız sevinirim.