Köprücük kemiğim kırık askerde spor eğitiminde zorlanmak
İyi günler, siteye yeni üye oldum. Öncelikle site yöneticilerine teşekkür ederim bizlere bilgilendirme amaçlı bu siteyi kurdukları için. Yaklaşık 4 yıl önce sol köprücük kemiğim kırıldı ve sol omzum ezildi, uzun süre yürüdüğümde, ayakta durduğumda ve kolumu yükseğe kaldırdığımda, soğuk havada şiddetli ağrılar yaşıyorum. Sol kolumla ağır eşya taşıyamıyorum ve sol omzum sağ omzuma göre biraz düşük böyle bir durumda askere gittiğim taktirde spor eğitimi yapmakta zorlanıcam belkide kemiğim tekrar kırılacak sizce askeri hastaneye sevk istediğimde benim durumum ne olur. Şimdiden Teşekkür Ederim.
Cevap: Köprücük kemiğim kırık askerde spor eğitiminde zorlanmak
Spor yapamaz raporu alırsın sorun kalmaz.Gittiğin birlikte revirde rutbeli doktora sıkıntını anlatırsın,spor yapamaz raporu alırsın kimse sana spor yap demez.Spor yapamaz raporu almak için askeri hastaneye sevk istemene gerek olmadığını düşünüyorum.Eğer köprücük kemiğinde sorun olupta askeri hastaneye sevk istersin muayene olursun.Eğer ameliyat durumun olursa hava değişimi alırsın.Ben askerken spor yapamaz öyle alınıyordu.Hatta revirdeki komutan sevdiklerine spor yapamaz veriyordu.
Öncelikle Teşekkür Ederim. Askere gittiğinde katı kurallar olur derdini anlatana kadar kemik kırılır diyorlar korkutuyorlar. Askeri hastaneye sevk isteyerek direk ordan spor yapamaz raporu almam mümkün olur mu?
Askerlik muayenesi olmadınızmı? oldu iseniz bu rahatsızlığınızı belirtseydiniz.En iyisi askerliğiniz başladığı zaman sıkıntınızdan dolayı revire gidersiniz,sıkıntınızdan dolayı muayene olur.Muayenenin sonucuna göre doktor kısmi yada komple spor yapamaz raporu verir.Mesele revire gidildiği zaman sıkıntıyı yalansız anlatmak.İsterseniz askere gitmeden önce özel hasteneye gidin doktara danışın.Askerde muayene olduğunuz zaman doktor durumunuza göre sizi askeri hastaneye gönderebilir.Askeri hastane muayene sonucu belki ameliyatlık durum olursa size gün verir.Hava değişimi alırsınız.Siz sporu düşünmeyin bence,dediğiniz etkileri varsa sizi koşturmazlar.Ayrıca Askeri hastaneye sevk isteme olayı,Benim mantığıma göre askeri birlikta revir vardır.Burada muayene yapılır.Durum ciddi ise zaten revirdeki komutan sevk verir.Yani siz beni askeri hastaneye sevk edin deme ile sevk olacağını sanmam.
arkadasım eger muaf olmak durumunu kastedıyorsan kesınlıkle muaf olmazsın askere alırlar bu kesın...eger lıse mezunuysan komando olamaz pıyade olursun....
Alıntı:
ismail3 rumuzlu üyeden alıntı
arkadasım eger muaf olmak durumunu kastedıyorsan kesınlıkle muaf olmazsın askere alırlar bu kesın...eger lıse mezunuysan komando olamaz pıyade olursun....
Lise mezunu komando olamayıp piyademi olur.Bu yeni bir uygulamamı.?Ben lise mezunuyum.Askerliğimi j.komando olarak yaptım.İlk okul mezunuda vardı j.komando olan.İlginç bir yaklaşım.Mezunluğun sadece çavuş olmada etkisi olduğunu hatırlıyorum.Muaf olmak durumunuda anlamadım.