Senet tahsilatını yapmayan ve ilgisiz ve hakaret eden avukat
Mrh,
bir süre önce arkasını ciro ederek 3.892 TL lik bir seneti tahsil etmesi için bir avukat tuttum.Senet tahsil tarihi 15.08.2008 idi.Bu senet için bankadan protesto çekildi.Daha sonra ise tekrar senetin süresi dolmadan 2009 senesinde avukatım takip emri çıkardı.Fakat bunun sonrasında avukatım bana sert konuşarak evrakları geri almamı söyledi ve bana kişisel olarak hakaret etti.Baroya şikayet faksı yolladım ama baro benden 100 TL ücret istedi, kabul etmedim.Bu senetin akibetini nasıl öğrenebiliririm ? Avukatın seneti tahsil edip bana ödeme yapmaması mümkün müdür ? Senetin hala şu tarihte takibi ve tahsilatı mümkün müdür ? Yardım ve tavsiyelerinize teşekkür ederim, saygılar
Cevap: Senet tahsilatını yapmayan ve ilgisiz ve hakaret eden avukat
Takibi açmış .Sonrasında neden sert konuştu?
Nasıl hakaret etti.
Azletmediniz mi
Madem şikayetinizde haklıydınız neden 100 lirayı ödemediniz.
adalet gov trden kontrol edin.Vatandaş portalından.
Azlettirme nasıl yapılır bilemediğim için yapamadım.Adresini de değiştirdi başka bir yere taşındı.Ama olan benim alcağım olan 4.523 TL lik (faizli olarak) senete oldu.100 tl yi veremedim o zaman ekonomik durumum iyi değildi, aslında hala da bu olaylar yüzünden iyi değil ve sağlık durumum da bozuldu.Vatandaşlık portalından nasıl ve neyi kontrol edeceğim ?
https://vatandas.uyap.gov.tr
Buradan vatandaş bölümünden t.c kimlik numaranı ve takibin yapıldığı ilçe deki icra dairelerini kontrol et.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Çok tşk ettim.Dosya açılmış gözükmekte ama tarih 24.02.2009.Karar ve sonuç gözükmüyor.Ne yapmam lazım ?
İlgili dosya numarası ile icra dairesine gidip ,dosyanın ne durumda olduğunu kontrol edin.Dosya açık mı yoksa kapalımı ne işlem görmüş bunları dosyadan görebileceğiniz gibi, ilgili memurlar uyaptan size ayrıntılı bilgi verecektir.
Tahsil edilmiş mi ,edilmemiş mi ,tebligat yapılmış mı vesair.
Anladım en kısa zamanda gideceğim, tahsil edilmediyse ne yapabilirim ? Avukat ile ilişkim kalmadı artık.Çok kaba ve alt seviyede bir konuşma yapmıştı bana telefonda en son seferde ve evrakları almamı geri almamı istemişti.Bu kaba ve düzeysiz konuşmaya anlam verememiştim.
Yardımlarınıza tşk ederim.