Yardımcı olmanızı rica ediyorum
Sevgili hukuki net üyeleri,
Yaklaşık bir senedir süren bir (Eski işyerimin bana açmış olduğu tazminat davası)
Ceza-i şartta aynen şöyle yazıyor ''Aynı ilçe sınırları içinde benzer ve rekabet halindeki başka bir iş kolunda çalışamaz.Çalışırsa 20.000usd ceza-i şart bedelini öder''
Davacı taraf israrla iki işyerinin aynı ilçe sınırları içinde kaldığını iddia etti fakat ispatlayamadı.Ben ilgili belediye den aldığım yazı ile iki işyerinin aynı ilçe sınırları içinde olmadığını ispatladım.şimdi aynı ilçe sınırları içinde olmasa dahi rekabet halindedir vs. gibi iddialarda bulunmuşlar.
Bu iddialar tamamen asılsız ve ben bunu ispat etmişken,davacı tarafın duplik dilekçesine cevap vermem gerekir mi?
Saygılar
Cevap: Yardımcı olmanızı rica ediyorum
Kalifiye elemanların iş sözleşmesinde işçiye yüklenen rekabet etmeme yükümlülüğü ve buna ilişkin cezai şart karşılıklılık ilkesi çerçevesinde ve rekbaet etmeme yükümlüğünün hangi bölgeleri kapsadığının açıkça belirtilmesiyle uygulanabilirlik kazanmaktadır. Söz konusu olayda rekebet etememe yükümlülüğünün sınırları koyulmuş olup yeni işyeri ve merkezininin eski işyeri merkezinin bulunduğu ilçe sınırlarında olmaması durumunda sözleşmede belirtilen rekabet hükümleri ve buna bağlı cezai şart uygulanamayacaktır.