Haklı nedenle iş akdi feshi
Merhaba
Uluslarası bir şirkette çalışıyorum ve müdürüm tarafından rencide edici davranışlara maruz kalıyorum.
Fakat bunu ispat etmem zor,çünkü çalışmakta olan hiç kimse onun aleyhine şahitlik etmez-işlerini
kaybetmemek için.
Sorum şu:Noterden durumu anlatan bir yazı göndermekle iş akdimi 6 HAFTALIK İHBAR SÜREMİN
BİTMESİNİ BEKLEMEDEN hemen feshedersem,ve işe gitmemeye başlarsam,iş yeri benden ihbar
tazminatını talep eden bir dava açabilir mi,ve kazanabilir mi? Ben şahit göstermeksizin iş akdimi feshedemez
miyim?
Çok teşekkürler
Cevap: Haklı nedenle iş akdi feshi
Üzücü durumlar bunlar.
Asıl işverene bu durumu bildirdiniz mi? Müdürünüzün üstündekilere?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Üzücü durumlar bunlar.
Asıl işverene bu durumu bildirdiniz mi? Müdürünüzün üstündekilere?
Evet,onlar da gayet rahat bir şekilde istifamı vermemi söylediler.Bu bildirimi sözlü olarak yaptım,yazılı değil.
Ayrıca 2 ay önce bir başka arkadaş da aynı müdürü insan kaynaklarına şikayet etmesi üzerine hemen işten
çıkarıldı.Bu da bizde kimseyi kimseye şikayet edemeyeceğimiz hissini uyandırdı.
Teşekkürler
2 ay evvel işten ayrılan kişiyle irtibata geçebiliyorsanız hemen geçin; 1 şahit 1 şahittir.
Müdürünüz aynı zamanda işveren vekili mi? Bulunduğunuz işyerindeki yetkileri ne düzeyde?
İşçi alıp çıkarma yetkisi var mı mesela?
Hayır böyle bir yetkisi yok.Ama onun müdürü olan genel müdüre durumu anlattığımda ver istifanı git,gibi birşey söyledi.
Olayın üzerinden 6 iş günü geçmesin diye bugün noterden iş akdi feshi yazısını gönderdim.Bundan sonra neler olacağını
göreceğiz.