Laptop ayıplı ürün değişimi
Merhabalar,
Benim 14.06.2009 tarihinde satın aldığım bir laptopum var ve aldığımdan beri çeşitli arızalar nedeniyle teknik servise gönderdim.
Garanti Belgemde 1 yıl içinde aynı arızayı 2den fazla, farklı arızaları 4ten fazla yaşarsam değiştirme hakkımın olduğu yazıyor.
Şu anda laptopum aynı arızayı 3. defa yaşıyor ve ben yarın tekrar servise götürmeyi düşünüyorum aynı zamanda tüketici hakları mahkemesine ya da heyetine başvurmayı düşünüyorum çünkü çağrı merkezi ile yaptığım görüşmelerde ürünümü değiştirmeyeceklerini tüketici haklarının benden yana olmadığını söylediler rahatlıkla başvuru yapabileceğimi altını çizerek belirttiler. Sebep olarakta ürünümün serviste bulunduğu süreler içinde parça değişimi yapılmamasını öne sürdüler.
Arızam Laptopumun hoparlörlerinden kaynaklı zaman zaman sebepsiz yere cızırtı yapıyor ve servis bir arıza tespit edilememiştir diye laptopumu geri gönderiyor. Bu durumda 3. defa aynı problem ile servise yollamalı mıyım yoksa direkt olarak sorunum devam ediyor diye şikayette mi bulunmalıyım?
Şikayette bulunursam ürünümün değişimini sağlayabilir miyim?
Ürünümü değiştirmek istiyorum çünkü hem özellikleri iyi olmasına rağmen istediğim performansı sağlamıyor hemde ürünümden yararlanamıyorum aldığımdan beri teknik servise taşımaktan çok yoruldum artık teknik servis sorunuma bir çözüm getirmiyor her seferinde tamir için yollamam gerektiğini bildiriyorlar. 1 yıl henüz dolmadı ve neredeyse 3 ayını serviste geçirdim. İşim gereği işyerime götürmem gerekiyor ama arızalarından dolayı işimde kopukluk yaşıyorum.
Yardımcı olup bilgilendirirseniz memnun olurum
Teşekkürler.
Cevap: Laptop ayıplı ürün değişimi
Konuyla ilgili yardımcı olacak arkaslar varsa lütfen yardım bekliyorum :(
Ayrıca laptopumu bugün teknik servise bıraktım.
Teşekkürler
Cevap: Laptop ayıplı ürün değişimi
Laptopumu bugün teknik servisten aldım ve belirttiğim sorunların yaşanmadığını yazıp, laptopuma sadece format atıp göndermişler.
şu anda laptomu aldım kontol ettim ve başka türlü tuhaf hatalar farkettim.
yeniden başlatırken harddiskte bir hata veriyor açılıyınca ekran kocaman oluyor sonra normale dönüyor. Önceden yaşamadığım bir arıza bu.
Dava mı açmam gerekir yoksa şikayette mi bulunmalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler