Beklenen oldu ve reddedildim!!
daha önce şu anda bulamadığım bir konu altında bu sorunu konuşmuştuk,
kısaca özetleyim
babamın bir borcuna bilmeyerek icra kefili oldum ve birtakım süreçten sonra banka hesaplarıma haciz geldi, ben de haczedilmezlik şikayetinde bulundum dava şeklinde. fakat duruşma açılmaksızın görüşülüp talebim reddedilmiş, şimdi itiraz etmeyi düşünüyorum, yani hesaptaki paranın tamamına haciz konulabilir mi,4 te 1 oranda almıyorlar mıydı? para hesapta görünüyor fakat çekemiyorum, haciz var üstünde işte, itiraz dilekçem nasıl olmalı, hangi maddelere göre itiraz etmeliyim?
bu arada ben öğrenciyim hala...
Cevap: beklenen oldu ve reddedildim!!
1/4 oranı maaşla alakalı sınırlamadır.Normal hesaplarda böyle bir sınırlama yoktur.
peki ne yapmak lazım paranın hepsi gitti mi şimdi, ama benim herhangi bir gelirim yok ki çalışmıyorum,herhangi bir gelirim yokken maaşım yokken böyle bloke konulması hukuk kuralları dahilinde mi, herahngi bir itirazda bulunamıyor muyum?
Alıntı:
alican0868 rumuzlu üyeden alıntı
peki ne yapmak lazım paranın hepsi gitti mi şimdi, ama benim herhangi bir gelirim yok ki çalışmıyorum,herhangi bir gelirim yokken maaşım yokken böyle bloke konulması hukuk kuralları dahilinde mi, herahngi bir itirazda bulunamıyor muyum?
Sevgili Arkadaşım, bir borçtan dolayı kefilliğin varsa söz konusu banka avukatı bankalara haciz müzekkeresi göndererek doğmuş ve doğabilecek bütün hesaplarına haciz koydurabilir. Bu kanunla belirlenmiştir. Ancak eğer siz maaşlı bir çalışan olsaydınız o zaman maaşınızın yattığı hesaba bloke konulamaz ancak diğer hesaplarınız varsa konulabilirdi. Siz de öğrenci olduğnuzu beyan ettiğinize göre hesaplarınıza bloke konulmasında hukuki anlamda bir sakınca yoktur. Bunun da kaldırılması söz konusu değildir. İtiraz hakkınız da yoktur. İtiraz etseniz bile reddedilmesi gayet doğaldır.