Boşanınca farklı İl'e giderse ne olur
Eşimle yaklaşık 5 yılı bulan bir evliliğimiz var ve çocuğumuz da 20 aylık. Uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz zaten 2 yıl önce de boşanacaktık ama araya giren büyükler engelledi ve daha sonra da çocuğumuz oldu. İkimiz de eğitimli insanlarız ve devlet memuruzyuz elbette eşimi suçlamak işşin kolay yönü benim de mutlaka hatalarım var ama eşim sürekli benim şahsiyetimi zedeleyici hakaretler ediyor ve beni küçük düşürüyor. Kendisine bir psikoloğa ve psikiyatriste gitmeyi önerdim çünkü çok sinirli ama bana deli oolan sensin git dedi ve gelmedi ben bir kaç seans gittim ama sonunda gelmemekte ısrar edince ben de bıraktım.
Artık boşanmayı düşünüyoruz fakat 2 korkum var
1-- Boşandığımız takdir de bir başka ile tayin isterse çocuğumu nasıl görürüm?
2-- Çocuğum daha küçükbeni unutur mu?
kendisinin sinirleri çok bozuk ve çok sinirli oğlum yanında sürekli ağlıyor ve onun yanında sinirlendiğinde hem bağırıyor hem de eline geleni atıyor bu durumu ispatlama şansım yok bu durumda mahkeme çovuğumuzu ona verir se çocuğumun psikolojisi ne olacak mahkemenin bana verme ihtimali yok mu
Cevap: BOŞANIINCa farklı İLE giderse ne olur
Alıntı:
ilcihangir rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle yaklaşık 5 yılı bulan bir evliliğimiz var ve çocuğumuz da 20 aylık. Uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz zaten 2 yıl önce de boşanacaktık ama araya giren büyükler engelledi ve daha sonra da çocuğumuz oldu. İkimiz de eğitimli insanlarız ve devlet memuruzyuz elbette eşimi suçlamak işşin kolay yönü benim de mutlaka hatalarım var ama eşim sürekli benim şahsiyetimi zedeleyici hakaretler ediyor ve beni küçük düşürüyor. Kendisine bir psikoloğa ve psikiyatriste gitmeyi önerdim çünkü çok sinirli ama bana deli oolan sensin git dedi ve gelmedi ben bir kaç seans gittim ama sonunda gelmemekte ısrar edince ben de bıraktım.
Artık boşanmayı düşünüyoruz fakat 2 korkum var
1-- Boşandığımız takdir de bir başka ile tayin isterse çocuğumu nasıl görürüm?
2-- Çocuğum daha küçükbeni unutur mu?
kendisinin sinirleri çok bozuk ve çok sinirli oğlum yanında sürekli ağlıyor ve onun yanında sinirlendiğinde hem bağırıyor hem de eline geleni atıyor bu durumu ispatlama şansım yok bu durumda mahkeme çovuğumuzu ona verir se çocuğumun psikolojisi ne olacak mahkemenin bana verme ihtimali yok mu
Eşinizle anlaşarak boşanacak olursanız, velayet, tazminat, nafaka konularında anlaşırsınız. İyi insani ilişkiler içininde de olursanız çocuğunuzu görmekte sıkıntı yaşamayabilirsiniz.
Diğer yandan sorularınıza gelince..
Eşiniz başka ile tayin isterse çocuğunuzu da götürür. Eşiniz yada siz çocukla şahsi münasebet günlerini ve sürelerini yeniden düzenlemek üzere mahkemeye başvurursunuz. Hakim de yeniden düzenler. Eğer yakın bir ile tayin isterse ve sizinde hem zamanınız hemde maddi gücünüz varsa buna gerek kalmadan gidip çocuğunuzu görürsünüz.
Çocuğunuz siz onu görmekten vazgeçmez ve siz çocuğunuzu unutmazsanız sizi unutmaz merak etmeyin.
Yaşı itibari ile çocuğunuzun anne ilgi ve şefkatine ihtiyacı olacağından sebeple velayeti annesine verilecektir. Sizde önce tedbir sonra iştirak nafakası ödeyeceksiniz.
İlerleyen zamanlarda çocuğunuzun psikolojisinde cidden sorun olduğunu görür ve bunu ispatlayabilirseniz velayetin nezi davası açarsınız. Şimdi ise mahkemeden bir sosyal hizmet uzmanı görevlendirmesini talep edip eşinizle ve sizinle görüşmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal hizmet uzmanının düzenleyeceği rapor hakim tarafından değerlendirilecektir.
Geçmiş olsun..
cevanınız için teşekkür ediyorum. eşimin gitmek istediği il ailesinin yanı ve benim bulunduğum yere 12 saat onun için düzenli görme şansım olmayacak. çocuğum da küçük olduğu için beni unutması beni hem korkutuyor hem de üzüyor. bahhsettiğiniz tedbir ve iştirak nafakasının ortalama mikktarı nedir ikimiz de ddevlet mmemeuruyuz.
Eğer farklı bir ile tayin isterse, sizde o ile tayin isteyin. Eşinizin tayin hakkı varsa sizin de var demektir.
bunu yazmanızdaki mantığı anlayamadım bnn de biliyorum tayin istemeyi
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eğer farklı bir ile tayin isterse, sizde o ile tayin isteyin. Eşinizin tayin hakkı varsa sizin de var demektir.
Sayın Denizblk iyi niyetle sanırım çocuğunuzun yakınlarında bulunabilin ve istediğinizde görebilin diye böyle bir öneride bulunmuş olmalı. Çocuğunuzla bağlantınızın kopmaması açısından mantıklı gibi gözüksede eski eşinizle ilşkiniz açısından yanlış anlaşılabilir, suistimal edilebilir ve rahatsız edici durumlar ortaya çıkabilir. Birde boşandıktan sonra farklı şehirlerde yaşamak bazen daha avantajlı bence. Karşılaşma durumun yok, geçmişi unutup hayatınıza yeniden yön vermek daha kolay. vs. gibi. Çocuğunuzu sürekli görmeye gidemeseniz bile sürekli arayın, video kaydı oluşturup yollayın, fotoğraflarınızı yollayın, msn vs. kameralı sohbet programları vasıtasıyla dahi olsa görüşün, 3gli telefonla görüşün. yaşı itibariyle görsellik daha önemli oluyor. Yani bu dönemlerinde görsel hafızaları daha iyi oluyor. Bu durumda unutmaz sizi. Geçmiş olsun.
oğlum daha 20 aylık olduğu için annesi izin vermeden onunla msn vb. bağlantıları kurmam mümkün değil bunun yanısıra onun gittiği ile gitmemin bir anlamı yok zaten 12 saat uzakta olmamıza rağmen annesi yüzünden gidiyor bir de ben gidip olduğu yerde yaşamak istemiyorum. ortalam tedbir ve iştişrak nafakası tutarı ne kadardır. eşimin psikolojik rahatsızlığı var kişilik bozukluğu ve tedaviyi red ediyor mahkeme velayette bunu göz önüne alır mı