Cevap: SSK sız çalışma isteğim
Hayir. SSK yasal bir zorunluluktur. Sozlesme ile yasa asilip ben ssksiz calisacam denemez.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Hayir. SSK yasal bir zorunluluktur. Sozlesme ile yasa asilip ben ssksiz calisacam denemez.
Teşekkürler SN Gülten. Bir şey daha danışacaktım.İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak istiyorum.Bu aylığımı keser mi ? Bunu yatırdığım takdirde bankada kine itiraz durumum olabilir mi ?
Alıntı:
nhl06 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler SN Gülten. Bir şey daha danışacaktım.İsteğe bağlı sigorta primi yatırmak istiyorum.Bu aylığımı keser mi ? Bunu yatırdığım takdirde bankada kine itiraz durumum olabilir mi ?
Bir yerde çalışmaya başlarsanız isteğe bağlı sigortalılığınız kesilir. Ayrıca aylık alırken de sigorta yatıramazsınız. Ancak bir sosyal güvenlik kuruluşuna (SSK, Emekli Sandığı veya BAĞKUR) bağlı olarak çalışma veya prim yatırma söz konusudur.
Istege baglı sıgorta yatırmanız maasınızı kesmez. Ancak bankada calışırken istege bağlı değil normal yasal zorunlu sigortalı olmanız gerekir. Yani banka sizi isteğe bağlı sigortayla çalıştıramaz. Kendisi de ceza ödemek zorunda kalır.