Senetle başım dertte yardıım edebilir misiniz?
üniversite öğrencisiyim. Özel bri yurtta kalmak için 2700 TL senet imzaladım.. İki ay sonra yurdun hizmetinden yemeklerinden kurallarından memnun kalmayıp ayrılmak istedim. Ama müdür beni cıkmam durumumda 300 TL cıkma ücreti ödeyeceğimi aksi takdirde beni mahkemeye verecegini söyledi. Ben de gereksiz cıkma parasını vermeyip yurttan ayrıldım. Şimdi beni mahkemeye verecekmiş. Benim bu mahkemede kendimi nasıl savunacagmı ve davayı kazanma gibi bir sansım oldugunu acıklayabikirseniz cok minnettar olurum.Tesekkuler
Cevap: Senetle başım dertte yatdım edebilirmisiniz
Yurda girişte herhangi bir sözleşme imzaladınız mı? Evetse 300,00 TL'lik çıkış ücreti o sözleşmede var mıydı?
cevap verdiniz için tesekkurler.. girerken baska bikagıt daha imzaladım fakat yurdun kurallarına dair bi kagıttı. normal fotokopile cogaltılmıs madde madde kural. ama 300 tl cıkma var mıdı yokmudu hatırlamıyorum
300 e senetleri alabiliyorsan. Al.
yani hiç bi kurtulusum yok mu. adamdan gıcık alıyorum. böyle boyun egmek istemiyorum
Sözleşmede varsa ya da yurda girerken herhangi bir şekilde bunu kabul etmişseniz ödemek zorundasınız. Sözleşmede yoksa ve sözlü olarak da taahhüt etmemişseniz ödemek zorunda değilsiniz. Yazılı bir belge yoksa ıspat yolu şahit dinletmektir dava aşamasında.
senetimi avukata verip 2700 tl lik tutarın hepsini alacagını söylüyor
Senetleri 3. iyinetli bir kişiye ciro ederse uğraşıp durursun.Anlaşma yoluyla meseleyi hallet.
Senetleri almayı unutma.
Adamlar insaflıymış, direk senetle de gelebilirlerdi.