İcralık borcum bir türlü bitmiyor!
Paralı yayın yapan bir firmaya bir miktar borcum vardı icralık oldum. Avukat indirim yaptığını söyledi son olarak 25TL borcum kaldı bugün yatıracağımı söyledim ama bilgisayarın artık kabul etmediğini borcumun 130TL olduğunu yeniden sulh ceza mahkemesinde dava açacağını ve buna mahkeme masraflarının da ekleneceğini söylüyor. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
Cevap: icralık borcum bir türlü bitmiyor!
Konuyu daha net özetlerseniz ancak yardımcı olunabilir size. Parayı icra dairesine mi yatırdınız yoksa avukata mı ödediniz? İcra takibi ne aşamada, haciz yapıldı mı? Taksitlendirmeyi avukat mı yaptı?
Yukarıda söylediklerinizle bir yere varılması mümkün değil.
Parayı avukatın hesabına ödemem söylendi. Yatırdım. Taksitlendirmeyide avukat kendi yaptı ,haciz işlemi ile ilgili evime gelen olmadı sadece ödeme emri geldi.
Sulh cezada ne davası açacakmış çok merak ettim açıkçası. Bence sizi korkutuyor. Parayı icra dosyası yerine avukata ödemeniz hata. İşte böyle bazı avukatlar borçluyu yolunacak kaz gibi görüyorlar. Ödeme emrine süresi geçmemişse itiraz edin diyeceğim ama masrafı ödeyeceğiniz rakamı geçecek. Bence 130.-TL yi de ödeyin ve elinden borcun tamamının tüm ferileri ile kapandığına dair yazı alın, şayet yazıyı vermezse ödeme yapmayın.
Konu eksik gibi. Ya da şöyle diyeyim: bu anlattığınız şeyler ışığında şayet avukatla anlaştıysanız ve borcunuzu bu doğrultuda ödediyseniz, sonradan borç çıkması ya da bilgisayarın kabul etmemesi falan gibi durumlar söz konusu olamaz. Ancak atladığınız başkaca hususlar varsa bilmiyorum. Peki ne için dava açması gerekiyormuş, sordunuz mu?
Benim borcum digitürk'e idi.Bana indirim yaptığını ama kalan 25 tl yi zamanında yatırmadığım için indirimin iptal olduğunu borcun da 130tl+mahkeme masrafları (yeniden dava açacağını söylüyor kalan ücret için) olarak değiştiğini söylüyor. Mahkeme içinde sulh ceza mahkemesine vereceğini söylüyor.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
İşte böyle bazı avukatlar borçluyu yolunacak kaz gibi görüyorlar.
Sn. Alexander1972; şayet avukat iseniz bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz, avukat değilseniz nasıl hukuki yorum yapıp fikir verebiliyorsunuz?
Av.Münteha Jan Gülsu ;
Siz ne önerirsiniz?