-
Alamadığım hizmet
Adana'da yaşamaktayım. 06.08.2009 tarihinde aspendos müzikholde düğünüm oldu. Düğün paketi kapsamında Adana Foto Sercan ile anlaşmalı olduklarından ve başka bir profesyonel çekim kabul etmediklerini söylediler. Düğün Salonunda hem video hem de fotoğraf çekimlerimiz yapıldı. Düğünde yaklaşık 7-8 gün sonra, Foto Sercan'a gittiğimizde bilgisayarlarının hard diskinin bozuk olduğunu, hard diski İstanbul'a gönderdiklerini ve bizi arayacaklarını söylediler. Bu arada İstanbul'da sel oldu ve tekrar Foto Sercan'a gittiğimizde bunu bahane etti. Bu olay düğünden yaklaşık 40-45 gün sonrasında oldu. Düğünüm olan 06.08.2009 tarihinden itibaren Foto Sercan bizi 1 kez bile arayıp bilgi vermedi. Ekim 2009'dan bu yana her ay gidip fotoğraflarımızın akibetini sorduk yine tatmin edici cevaplar alamadık. Video çekimlerimizi de Nisan 2010 gibi teslim edebildiler. Yine son derece kalitesiz bir çekim yapılmıştı. Kasetlerimizi tekrar götürüp yeni bir çekim yaptırdık. Bu kez de düğünümüzün çekimleri yarısından başlıyordu.(anlaşmamızda düğünün başından sonuna kadardı. Şuan bizde düğünün yarısından başlayan cd mevcut. ayrıca düğünün ne kadar video çekim yapıldıysa hepsini kapsayan 2 adet küçük video kaseti var). 31.05.2010 tarihi itibariyle hala fotoğraflarımızdan bilgimiz yok. konu hakkında ne yapabileceğimizi, nerelere başvuru yapabileceğimizi, hakkımızı nasıl arayacağımız konusunda bilgi vermenizi arz ederim. saygılarımla
-
Cevap: Alamadığım hizmet
Maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.
Maddi tazminat olarak vermiş olduğunuz parayı (Fotoğrafçılık ,kamera hizmeti için)
Yine İnsanın en güzel ,hayatının en anlamlı , paylaşımın doruklara ulaştığı bir gününde ,Evlatlarına ve torunlarına da bir hatıra olarak bırakacağı bir olmazsa olmaz anısını görememe,duyamama,paylaşamama nedenli manevi tazminat davası.
-
çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Dava için avukata başvurmamız yeterli mi?
-
mrhba,1 ay önce internetten bulduğum bir tadilat şirketi!! ile dükkanlarına giderek sözleşme yaptım.Dairenin fayanslar dahil,yeniden döşemesi için 3200lr na ve 18 inde teslim şartı ile anlaştık.Usta,işe başladıktan 1 hafta sonra,dairemin çelik kapısının göbeğini söküp,yeni göbek takdığından,ben 6 gün badanacı sokamadım.telefonlarıma da cevap vermiyordu.akabinde nihayet bana kendi anahtarından 1 adet verdi ve fayansların acemice döşendiğini gördüm.Daireye badanacı girebildi ve tavanları boyamaya başladı.Ertesi gün usta tekrar kilidi değiştirmiş ve ben ve badanacı 5 gün yine giremedik.Telefonlarım cevapsız kaldı.nihayet savcılığa suş duyurusunda bulundum.Dilekçem kabul edildi.Şahıs karakola geldi.Kendi de kiliti değiştirdiğini söyledi,malzemeler çalınmasın sebebi ile!!!imiş.KİM ÇALACAKTI PARAMLA ALDIĞIM MALZEMELERİ?BEN..Mİ ACABA?sitenin kamera kayıtlarını da savcılık kanalı ile istedim.her şey ortada gibi.Ben kiradayım.tadilat bitmediği gibi yine aynı uastanın arkadaşından da peşin olarak mutfak dolapları sipariş vermiştim.(1 Ekim) ayın 14ünde takılacak olan dolaplarrın yarısı dün geldi ve halen diğer yarısını beklemekteyim.bu marangoz da telefonlara cevap vermiyor.Çok mağdurum.yine 1 ay daha kira ödeyeceğim.Gerçekten hastayım.kapımı açamadığım günlerde 2 defa acile gittim.Şimdi bu marangozuda önceki şikayetime dahil edebilirmiyim ve bu zararlarım nasıl telafi edilecek,yeniden fayans kırıp döşenecek.ve sözleşmeye uymamalarının bir cezası yokmu?lütfen yardımcı olun.