Üniversitem ile aramda olan bir problem konusunda yardım ( yasa değişikliği )
Merhabalar
Uluslararası Türk - Kazak Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisiyim. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben bu okula ilk girdiğimde 2006 senesinde okulumuzun yönetmeliğine göre öğrenci eğer kalmaz ise eğitimini parasız bir şekilde devam edebiliyor ; yok eğer kalır ise sadece kaldığı seneyi okul yönetimince o sene belirlenen para ne ise onu ödeyip kalan senelerini ise tekrar parasız bir şekilde devam edebiliyor idi notlarına bakmaksızın.
Ancak geçen sene değişen kurallar ile eğer bir öğrenci kalır ise kaldığı dönem artı kalan tüm senelerini o paralı sistem ile okumak zorunda. Benim sorularım ise şunlar...
1: Ben ilk girdiğimdeki kural benim kazanılmış hakkım olarak mı sayılıyor eğer öle ise kazanılmış haklar geri alınamaz veya yasalar geriye işlemez kanunundan yararlanabilme ihtimalim var mı?
2: Okula dava açıp sadece kaldığım tek dönemi para ile okuyup kalan 3 senemi parasız okuma hakkını kazanabilirmiyim ?
3: Okulla okuduğum süre içerisinde ters düşme korkusu ile okulumun tamamını bitirip daha sonra mezun olduktan sonra maddi manevi tazminat davası açma hakkım varmıdır ?
Ve konu ile alakalı ama biraz farklı olarak...
4:Sınıfta kalma nedenim olan devamsızlık olan resmi raporların ilki %56 olarak çıkmıştı ancak daha sonra itirazım olduktan sonra bu oran %27 olarak ikinci bir resmi raporda düzenlendi ancak ikinci düzenlenen raporda gördüğüm derslerin devamının devamsızlık oranı alınmadı (inkilap dersi beden dersi) ve sadece 18 haftanın 13 haftası değerlendirmeye alınarak 13 haftanın üstünden yüzde hesaplandı sonraki beş hafta okula gidip gitmeme ihtimalim değerlendirmedi. BU konu hakkında yapabiliceğim hukuki bi işlem var mı ?
Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.