Tazminat, işe iade ve işsizlik maaşı hakkında
Öncelikle herkese iyi hafta sonları,
Size birkaç konu danışacağım. 2009 eylül ayında 22/II d-e-i maddelerinden işden çıkarıldım. Mahkemem Şubat ayında sonuçlandı ve karar olarak ''Davacının iş akdi geçerli nedenle feshedilmiş olduğundan sabit görülmeyen davanın reddine, yargıtay yolu açık olmak üzere taraf vekillerinin yüzlerine karşı verilen hüküm açıkça okunup usulen anlatıldı'' bu karara göre avukatım kıdem ve ihbarımı kazandığımı işe iade için temyize gittiğini anlattı...
Buna göre;
Bu karar göre tazminat ve kıdemimi kazandım mı?
İşe iade temyizdeyken kıdem ve ihbar tazminatımı alamaz mıyım?
Temyizin sonuçlanması ortalama ne kar sürer?
İşsizlik maaşından yararlanamazmıyım veya işe iade onaylanırsa işsizlik maaşından yararlanabilir miyim?
(Mart ayında tekrar işe başka bir işe başladım)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Tazminat, işe iade ve işsizlik maaşı hakkında
Alıntı:
Davacının iş akdi geçerli nedenle feshedilmiş olduğundan sabit görülmeyen davanın reddine
Avukat reddedilen davayı temyize götürür.Bunu anladıkta.
Alıntı:
kıdem ve ihbarımı kazandığımı işe iade için temyize gittiğini anlattı..
Bunu anlamadık.
''Davacının iş akdi geçerli nedenle feshedilmiş olduğundan sabit görülmeyen davanın reddine'' bu karar ile kazanmışmı oluyorum ? avukat bana geçerli neden le çıkardığını haklı nedenle çıkarmadığından dolayı kazandın şuan da geri dönüş için temyize gittiğini söledi doğrumudur?
O karar ile, geçersiz fesih iddiasıyla açtığınız davanın red edildiği, işverenin sözleşmenizi sona erdirme sebebinin geçerli olduğunu, ancak tazminatsız feshe imkan tanıyan haklı sebep olmadığını, dolayısıyla iş sözleşmenizin feshedildiğini, kıdem -ihbar tazminatına hak kazandığınız belirtilmiş oluyor.
İşvereninizin belirttiği sebep geçerli bir sebep olduğundan işe iade davasından, lehinize bir karar çıkma ihtimali de yok.
erdoğan bey,
açıklamaların için çok teşekkürler. kaç kere yazdım bi cevap alamamıştım. işsizlik maaşından yararlanabilme gibi bi ihtimalim varmıdır?
Mahkeme kararı ve İAB ile kuruma başvurduğunuzda o ihtimal de vardır:)