Yabancılar için ssk? Ve ssk tespit davası
Merhaba,
sitenize yeni üye oldum.
Eşim 1960 doğumlu filipin uyruklu.
Hongkong ta yabancı bir tekstil firmasında 1986 dan beri çalışırken. 1990 yılında patronuyla birlikte Türkiye'ye gelerek buraya yerleştiler. Patronu burda da bir tekstil firması açtı.
Eşimin 1990 yılından çalışma izni elimizde mevcut ama işe giriş bildirgesi yok.
İsrailli patronu ancak 2001 yılında eşimi sigortalı yaptı. 2008 senesi sonunda da eşimi işten çıkarttı. Tabi kıdem tazminatında da problem oldu. ''1996 yılında bana çalışmaya başladın 96 dan itibaren kıdem tazminatını öderim'' dedi. Bizde ülkesine kaçacak korkusuyla ne alırsak kar dır mantığıyla tamam dedik. Ve iki taraflı bir anlaşma yapılarak tazminatımızı aldık ama tabiiiki 96 senesinden itibaren.
Şimdi elimizde iki belge oldu.
birincisi 1990 yılındaki firma tarafından çıkartılan çalışma izni
ikincisi aramızda tazminat için yapılan protokolde onların belirttiği 1996 yılında işe başladığı..
Eşim 1998 yılında TC vatandaşı oldu..
Şimdi biz ssk tespit davası açmak istiyoruz.
Maddi olarak sıkıntıdayız (2005 te geçirdiğim motor kazası sonucu sakatlandım, çalışamıyorum).
Kaybedecek gibi bir durumumuz varsa davayı açmicaz.
Nasıl bir yol takip etmemiz gerekir?
SSK cezasının ağır olduğunu duydum ama kime göre neye göre ağır?
1996-2001 yılı arası tespiti kazanırsak firma ne kadar bir ceza alır? (ortalama)
Bunun sonunda eğer kazanırsak aramızda anlaşma olduğu halde 1990-1996 tarihleri arasındaki tazminatımızı istemek için de bize bir hak doğabilir mi?
Lütfen acil yardımlarınıza ihtiyacımız var
saygılarımızı sunuyoruz..
Cevap: Yabancılar için ssk? Ve ssk tespit davası
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu? :(
Cevap: Yabancılar için ssk? Ve ssk tespit davası
ne güzel bir site
Çok sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz :(