Dış cephe yalıtımı (mantolama) ve mimarın telif hakkı
Herkese Merhaba
Soruma cevap vereceklere şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.
3 Bloktan oluşan sitemizde dış cephe yalıtımı (mantolama) yaptırmak istiyoruz.
Bu amaçla yapılan toplantıda yaklaşık %70' lik bir katılım sağlandı ve katılanlar arasında oybirliği ile mantolama yapılması yönünde karar çıktı.
Binaya mantolama yapılması için binanın mimardan izin alınması gerekir mi ?
Binaya yapılacak mantolama, binada herhangi bir şekil değişikliği olmazsa telif hakkı ihlali olarak yorumlanabilir mi ?
Mimarın izni olmadan dış cephe kaplaması yapılırsa, hukuki yaptırımı ne olur ?
Vakit ayırdığınız için tekrar çok teşekkürler
Saygılarımla
Cevap: Dış cephe yalıtımı (mantolama) ve mimarın telif hakkı
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Binamızın mimari, kendisinin izni olmadan bunu yapamayacağımızı söylüyor.
İzin vermek için de yüklüce bir mevla talep ediyor.
Sizin verdiğiniz cevaba bakarak bu talebinde haksız olduğunu söyleyebiliriz. Değil mi ?
Konu haricinde bir şeyden bahsetmek istedim sormak istediğim konu belki hukiki bir konu olmayabilir. Dış cephe kaplamasını hangi üründen yana kullanmayı planlıyorsunuz. Bizim yakınımızda bir Dış Cephe uygulaması yaptılar ürünün ismi fibercement olduğunu söylediler. oldukçada hoş ve kaliteli gözüküyor. saygılar sunuyorum.
Alıntı:
cxc rumuzlu üyeden alıntı
Konu haricinde bir şeyden bahsetmek istedim sormak istediğim konu belki hukiki bir konu olmayabilir. Dış cephe kaplamasını hangi üründen yana kullanmayı planlıyorsunuz. Bizim yakınımızda bir
Dış Cephe uygulaması yaptılar ürünün ismi
fibercement olduğunu söylediler. oldukçada hoş ve kaliteli gözüküyor. saygılar sunuyorum.
Lütfen Backlink kasmayınız Zaten kastığınız backlink rel="nofollow" muhtemelen
Ben iç mimarlık öğrencisiyim, benim görüşümce mimar sizi "kertmeye" çalışmış :) Kendisi zaten yasal bir zorunluluk haline gelmekte olan yalıtım işlemine engel olarak hukuksuzluk yapıyor kanımca.