Ehliyet Belgesini Alırken Parmak İzlerinin Alınması Hakkında
Herkese merhaba.Ben ehliyetimi yakın zamanda alıcam ama yeni bir uygulamanın olduğunu duydum.Artık ehliyet alanların parmak izleri alınıyormuş.
Sormak istediğim bunun hukuki bir yanı varmı?Kişilik haklarını ihlal edilmiş olmuyormu?Bu uygulamanın amacı nedir?Bunun iptali için vatandaş dava açabilirmi?Sormak istediğim aslında en önemli konudur.Bunun iptali için vatandaş bir şey yapabilirmi?Yapabiliyorsa ne yapmalıdır?Çünkü bu durum psikolojik baskı yapıyor üstümde.
Cevap: Ehliyet Belgesini Alırken Parmak İzlerinin Alınması Hakkında!Lütfen Yardım!
Niye ihlal etsin.
Parmak iziyle kalmamalı.Dna örnekleri de alınmalıdır.
Kişinin dna yapısından ilerde yakalanabileceği hastalıklar.Şimdiden alması gereken önlemler.
Kişiye sağlık bakanlığı tarafından bildirilmeli.Böylece ilerde doğabilecek hastalıklara karşı erken teşhis yapılarak ,sağlık harcamaları da düşürülmüş olur.
Cevap: Ehliyet Belgesini Alırken Parmak İzlerinin Alınması Hakkında!Lütfen Yardım!
Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin de AB normlarında olması için çalışma başlattı. Emniyet kurmayları proje hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'e brifing verdi.
Vatan Gazetesi'nin haberine göre 1 Haziran'da dağıtılmaya başlayacak çipli pasaportların yazılım programını hazırlayan bilişim uzmanı polisler, çipli ehliyetlerin de yazılımını gerçekleştirecek. E-pasaportlarda olduğu gibi ehliyetler de 'online' başvurular ile dağıtılacak. Sadece yeni ehliyet alacak sürücüler parmak izi vermek için emniyete gidecek.
Yıl sonunda hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 21 milyon sürücü belgesinin değiştirilmesi hedefleniyor. Çipli ehliyetler taklit edilemeyecek. Darphane'de basılacak ehliyetler sürücülerin adreslerine kargo ile gönderilecek. Türkiye'de 21milyon 134 bin 904 ehliyet sahibi bulunuyor. Bunların yüzde 82,5'ini erkekler, yüzde 17,5'ini de kadınlar oluşturuyor.
:ok