Boşanma davasının düşmeşi
İyi çalışmalar hepinize. Eşim boşanma davasını açalı 2 ay oldu ve biz 1 ay önce görüşüp evliliğimizi devam ettirme kararı aldık. Eimin davada bir takım gerekçeleri oldu ve tazminat ve nafaka talepleri de. Davada belirtilen gerekçeleri (olmayan şeylerde dahil), bunların olmadığını ve olanlarında gerçekten nasıl olduğunu mahkemede anlatmasını istedim ve bir avukatla görüşmesi sonucunda. davada belirtilen ve olmayan şeyleri doğru anlatması durumunda; allah göstermesin ileride tekrar boşanma durumu olması durumunda bu hakların (tazminat,nafaka ve v.b gibi hakları isteme hakkının) olmayacağını söylemiş. Böyle bir şey doğrumu.
Cevap: boşanma davasının düşmeşi
Doğrudur.İddialar sonradan olmadığı şeklinde ortaya konulursa havada kalır.
Tekrar bir araya gelme durumunda bu tarihten önceki tüm kusurların kabul edilmesi demektir. O nedenle doğru.
bu arada ben davaya gitmesem eşim gitse davadan vazgeçiyorum diye, bana artısı ve eksisi ne olur. yardımcı olursanız sevinirim.
Mutlaka sizde gidin ve biz eşimle barıştık şklinde baynda bulnun ve zabıtlara geçsin.
Gitmemenizin zararı olmaz ama faydası çok olacaktır.
anlıyorum duygu hanım ama olmayan şeylerin olduğu şeklinde beyanları var gerekçelerinde, bunların doğrusu anlatılmadıkça benim bunları kabul etmem anlamına gelmez mi.gelirse gitmemin va barıştık demenin yararından çok zararı olmuyor mu.
evet cevaplarınızı bekliyorum.