Merkezi sistemden kombi sistemine geçiş
Merhaba ben bir apartman dairesi satın aldım.Arartman 3 blok 27 daireden okuşuyor.Doğalgazlamerkezi sistemde ısınıyor.Blok'un birtanesi ferdi kombili sisteme geçmek istiyorlar.Ayrılmak için kendi bloklarınınkararı yetermi.Yoksa oybirliğimi gerekir oyçokluğumu gerekir.Ben merkezi ısınıyor diye almıştım. nasıl bir yol izlemem gerekiyor.teşekkürler
Cevap: Merkezi sistemden kombi sistemine geçiş.
Kendi bloklarını ayırarak ayrı karar almaları , ayrı yönetim oluşturmaları için , apartmanın yada bloğun ayrı parselde inşa edilmesi gerekir. Bir parsele kaç blok düşüyorsa o blokta oturanlar kendi kararlarını verebilir.Kendi yönetimlerini oluşturabilirler.Üç blokta aynı parsel içinde ise 27 dairenin ortak toplantı yapıp , oy çokluğu ile karar vermeleri gerekir.Binanızın durumunu Belediye Fen işlerinden öğrenebilirsiniz.22 kişinin olumlu oyu ile gerekli değişiklik yapılabilir.
Cevap: Merkezi sistemden kombi sistemine geçiş.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Kendi bloklarını ayırarak ayrı karar almaları , ayrı yönetim oluşturmaları için , apartmanın yada bloğun ayrı parselde inşa edilmesi gerekir. Bir parsele kaç blok düşüyorsa o blokta oturanlar kendi kararlarını verebilir.Kendi yönetimlerini oluşturabilirler.Üç blokta aynı parsel içinde ise 27 dairenin ortak toplantı yapıp , oy çokluğu ile karar vermeleri gerekir.Binanızın durumunu Belediye Fen işlerinden öğrenebilirsiniz.22 kişinin olumlu oyu ile gerekli değişiklik yapılabilir.
5 blok 40 daire iki blok farklı parselde ve aradan yol geçiyor. Merkezi katı yakıtla ısınılıyor , kazan ve kapıcı dairesi iki blok olan parselde. yinede site ve yakıttan ayrılıp kendi yönetimimizi oluşturabilirmiyiz ve bireysel kombi ısınma sistemine geçebilirmiyiz. Ne gibi bir yol izlemeliyiz? teşekkür ederim.