Esrar kullanmanın tutukluluk süresi ne kadardır?
Benim bi sorum olucaktı. Eşim Ekim ayının 23'ünde esrar maddesi kullanmaktan eş zamanlı operasyonla cezaevine alındı. 14 kişi tutuklandılar ve hala mahkeme görmediler, iki mahkeme arası uyuşmazlık yaşandı ve dosyalar Ankara yargıtaydan hala gelmedi. Bu dosyalar tahmini ne kadar sürede gelir ve aynı zamanda bu 14 kişinin içinde bu işin ticaretini yapanlarda varmış, bu yüzden savcı davayı uyuşturucu madde bulundurmak içmek ve temin etmekten suçluyor hepsini... 5 ile 15 yıldan açmılmış davaları ama eşimin daha önce hiç bir şekilde sabıkası herhangi bişeyi yok, teknik takip sonucu yakalanıyor. İçici olduğunu itiraf ediyor zaten sizce bu dava ne zaman görülür? Bu davadan eşim ceza alır mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Esrar kullanmanın tutukluluk süresi ne kadardır?
şuan içici olanlarki 6 aydan başlıyor diye duymuştum ( idda etmiyorum sadece duymuştum)
ama şöyle bir durum var benim elemanımın abisi 1-2 yıl kadar önce aynen eşinizin konumunda olarak tutuklandı ve şuan hala ceza evinde :S
Mümkünse avukat tutun ilgilenilsin, telefon görüşmelerinden filan incelenince zaten belli olur içicimi satıcımı olduğu.
Komşumuz esrar kullanıyordu.Yolda gördüğü arkadaşlarını almış.Bu kişiler dinlenip takip ediliyorlarmış.Arabayı durdurup arama yapmışlar.aramada 150 gr esrar çıkmış.Tutuklandılar tabi.Komşum kullanıcıyım demiş ifadesinde,diğerleri satış yaptıklarnı itiraf etmişler.Komşunun arabasına tesadüf denk geldiklerini onun kullanıcı olduğunu ifade etmişler.Avukat tuttu arkadaşın babası.Avukat normalde salınması lazım herhalde Hakim biraz burnu sürtsün diye düşünmüş olabilir demiş.4 ay tutuklu kaldı.1 ay oldu çıkalı.
Birde geçen yaz teyzemin oğlu fındık toplamak için Samsun da idi.Esrar olayında yakalanan bir kişi isim sallamış mustafa diye.Kim var İstanbul zeytinburnu nda mustafa diye tayze oğlu,fındıktan dönüyor doğru ceza evine.O tarihte Samsuna bileti var çekilmiş fotoğraflar fayda vermiyor.Çözüm ne mi oluyor.Yaklaşık 4 ay içerde yatıyor.15.000 TL Yİ VERİYOR TEYZEMLER dosya öne alınıp serbest kalıyor.Teyze oğlunun ismini veren hayatında görmemiş teyze oğlunu.Polis zorla tutanak imzalatmış.Teyze oğlu adımı verenden zararımı alacam demişti.Şimdi Avukatlar kızabilir.Bu işi yapıldı.Teyze oğlu polisleri şikayet et dedim.Bana yarın birgün bizi tuzağa düşürür bunlar dedi.Esrar eroin ile.
avukat zaten tutuldu fakat mahkemenin hala görülmemiş olması kötü
bana bu konuyla ilgili yetkili biri cevap verebilirmi acaba ?
bu konuyla ilgili avukat arkadaşlardan biri bana cevap verebilirmi acaba rica etsem