244/2 53. Madde ve Şikayetimi Geri almam.
Merhaba arkadaşlar 2009'da sitemizi hackleyen arkadaşlar hakkında şikayetde bulundum, 6 ay sonra kişiler bulundu ve yargılama başladı, Suç ; Biişim sistemindeki verileri Bozma yoketme vb, erişilemez kılma Sisteme veri erleştirme vb. sanırım 244/2 53.Mad soruşturma evrakında sevk maddesi bu şekilde.
Bu süreç içerisinde sitemi hackleyen arkadaş, Benimle iletişime geçti özür diledi ve maddi manevi zararımı karşıladı, Bende bugün mahkemeye şikayetimi geri aldığıma dair dilekçemi faxladım ( yargı ağır içerisinde değilim bu yüzden )
Şikayetimi geri aldığıma göre bundan sonra süreç nasıl işler ?
Cevap: 244/2 53. Madde ve Şikayetimi Geri almam.
Kamu Davası açıldıysa değişmez.
Savcıyla Görüşün,bilgi edinin derim:ok
Evet kamu davası açılmış çünkü soruşturma evrakında, Kamu adına talep olunur yazıyor.
Yani ben gitmek istiyorum artık bu mahkemeye, Çünkü şikayetci değilim. Benim talep ve isteklerim karşılandı ?
Şüpheliler için umarım yaptırım olurmu ? Onu merak ediyorum açıkçası tutuklanma vs.
Büyük ihtimalle yaptırımı olacaktır tahminimce sizin zararlarınızı karşılamaları, özür dilemesi gibi etkenler kişinin faydasına olur. Ayrıca kişinin sabıkası yoksa buda iyi niyet olarak göz önünde tutulur.
Büyük olasılıkla para cezası alacaktır ama tabiki hakimin kararına bağlı..
Faks ile vazgeçme dilekçesi yollanmaz, nereye faksladıysanız kaale alınmayacaktır.
Engin bey.
Ben aradım adliyeyi kalemini bağlattırdım.
Yargı ağı içerisin değilim dedim, Oda bana faks numarası verdi buraya faksla dedi.
Peki kaale alınması için ne yapmam lazım ?
Engin bey Faks'la dilekçe olmaz dedi ?
Engin bey faksla şikayeti geri alma dilekçesi olmaz dedi
Ama kalem bana faks numarası verdi buraya at dedi.
Şimdi ne yapmam lazım ? Dilekçemin kaydeye alınması için ?
Cevap: Engin bey Faks'la dilekçe olmaz dedi ?
Vazgeçme dilekçesi için kimlik tespiti yapılması gerekir. Ayrıca hiç bir şekilde faks ile davaya etki edebilecek dilekçeler yollanmaz yollansa da kabul edilemez.
En yakın mahkeme kanalı ile göndermeniz gerekir. Bulunduğunuz yere en yakın adliyeye gidip nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine müracaat edebilirsiniz.
Cevap: Engin bey Faks'la dilekçe olmaz dedi ?
Merhaba Engin bey ben zaten faks atmadan önce dediğiniz gibi en yakın asliye ceza mahkemesine gittim.
Bana biz muyapla gönderdik. Ara kücükçekmeceyi faks numarası al oraya at dedi, Bende zaten ondan sonra aldım attım :S