E-devlet şifresi ile askeri mahkeme kararları hakkında
Bilindiği gibi 2008 yılında yürürlüğe giren E-devlet sistemi vatandaşı rahatlattı.Hakkımız da açılan bütün davaları buradan kimlik numaramız ile sorgulayabiliyoruz.Fakat benim öğrenmek istediğim hakkımda tutuklama kararı olmasına karşın, kim tarafından dava edildiğim burada gözükmemektedir.Bunun sebebi askeri yargı tarafından mı dava edilmiş olmam mıdır? Askeriye tarafından açılan davaları burada görememektemiyiz?
Cevap: E-devlet şifresi ile askeri mahkeme kararları hakkında
selam,konunuz ılgımı cektıde pekı e-devlet te yakalama kararınız oldugunu gorebılıyomusunuz?
Alıntı:
canyvs rumuzlu üyeden alıntı
selam,konunuz ılgımı cektıde pekı e-devlet te yakalama kararınız oldugunu gorebılıyomusunuz?
evet görebiliyoruz.ben de firar yoluyla tskdan ilişiği kesilmiş ve hapis cezasını tamamlamış eski bir personelim.benim ve benim gibi olan arkadaşlarımın dava dosyaları e devlet sitesinde görülüyor.hakkınızda siz firardayken açılan gıyabi dava ve teslim olduktan sonra çıktığınız tüm celseler ve karar duruşmanız,suçun nevi,aldığınız ceza vb.tüm detaylar görülüyor.hangi mahkeme olduğu da tabii...
Alıntı:
menderes1980 rumuzlu üyeden alıntı
evet görebiliyoruz.ben de firar yoluyla tskdan ilişiği kesilmiş ve hapis cezasını tamamlamış eski bir personelim.benim ve benim gibi olan arkadaşlarımın dava dosyaları e devlet sitesinde görülüyor.hakkınızda siz firardayken açılan gıyabi dava ve teslim olduktan sonra çıktığınız tüm celseler ve karar duruşmanız,suçun nevi,aldığınız ceza vb.tüm detaylar görülüyor.hangi mahkeme olduğu da tabii...
Hani bu sırf askeri suçtu, sicile işlenmiyordu vs?...
Açan herkes görebiliyorsa madem, biz de herkes gibi denetimli serbestlikten yararlanalım, HAGB uygulansın...
Devlet sitesinde hakkınızda açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır yazıyor,öyleyse ben 2004 senesinde işlediğim askeri suçtan dolayı serbest mi bırakıldım(yani zaman aşımı mı oldu)yoksa söylediğim gibi davayı göremiyor muyum.İşin kısası ben bu dava sürecini nereden nasıl öğrenebilirim.
Kusura bakmayın ancak e-devlet de hangi bölümde görüntüleyebiliyorsunuz bunu merak ettim. Yanıtlarsanız sevinirim.
Arkadaşlar konunun üzerinden baya geçmiş ama, eğer öyle ise benim 2 yıl önce bir olay yüzünden askeri mahkemeye verilişim, şu an firarda oluşum gibi şeylerin görünmesi de gerekmez mi burada? Bendede aynen ''hakkınızda açılmış bir dava bulunmamaktadır'' yazıyor...