Senet Geçerliliği Var mıdır?
Bir firmayla eylül-haziran arası 10 aylık senet yaptık.Senetlerimin nerede olduğu belli değil.Bende ödeme yapmadım tabiki firmaya.Senetlerin geçerlilik süresi ne kadardır?Gelecek senelerde yada önümüzdeki aylarda bu senetler ortaya çıkarsa ödeme yükümlülüğüm varmıdır?
Cevap: Senet Geçerliliği Var mıdır?
Bonoysa ,emre muharrer senetse vadeden itibaren 3 yıl.
"emre muharrer senet" in ne anlama geldiğini anlamadım?açıklayabilirmisiniz?
Bir bankanın müdürüyle bu durumu konuştum.senedin vadesinden 6 ay geçtikten sonra senedin adi senet yerine geçtiğini artık tahsilinin çok zor olduğunu ve avukatların yada icranın bu senetlerin tahsiliyle uğraşmak istemediklerini söyledi.Bu durum hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz?
Ayrıca senetlerde faiz işlemektemidir?
elimde 2006 aralık ayına ait 4 bin tl lik senet var... ama alacak olduğum kişin üstüne kayıtlı hiç bir mal olmadığı için tahsil edemedim ve ilçede üçkağıtçı olarak tanınmış biri avukata seneti götürdüm borçuluyu görünce hiç uğraşma alamazsın dedi benden çok senedi geçti bişi olmadı fln dedi ) acaba böle bişi mümkün mü _? sonuçta kendisine ait olmayan bir evde otursa bile içindeki eşyalara haciz konulabilir mi_? nasıl bir yol izlemem gerek ve tahmini ne kadar masraf gider_? Teşekkürler
İçindeki eşyalara haciz konulur fakat bunlar alacağı ve masrafı karşılayamayacak durumda ise yaptığınız masraf ile kalırsınız.
Çalışıyorsa maaş haczi düşünülebilir.
İcra takiplerinde esas olan borçlunun malvarlığı olmasıdır.
Senedinde vade tarihinden itibaren 3 yıllık zamanaşımı vardır.Vade tarihine dikkat
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
İçindeki eşyalara haciz konulur fakat bunlar alacağı ve masrafı karşılayamayacak durumda ise yaptığınız masraf ile kalırsınız.
Çalışıyorsa maaş haczi düşünülebilir.
İcra takiplerinde esas olan borçlunun malvarlığı olmasıdır.
Senedinde vade tarihinden itibaren 3 yıllık zamanaşımı vardır.Vade tarihine dikkat
yani banka müdürünün dediği gibi 6 ay sonra adi senet konumuna gelmiyormu?6 ay sonra tahsil edilmesi çok zor oluyor dedi.avukatlar yada banka-icra uğraşmıyor dedi.
Sayın sonuncu yaka.
Arkadaşın durumuna benzer bir durumda benim var. 2006 yılıda ssk lı çalıştığım şirketime verdiğim, tarihsiz, onunda cirolayıp bankaya verdiiği bir senedim var. ben senedimi istiyorum ama vermiyorlar ne yapmalıyım. Menfi Tespit Davası açsam işe yararmı. Rakam çok büyük çünkü
merhabalar;
benimde bir sıkıntım var. yardımcı olursanız cok sevınırım. Bundan 2 sene once 28.05.2008 tarıhınde evimize icra geldi. 60 bın lralık bır senet odenmedıgı ıcın. babam aslında kefıl. Ama asıl kısı cezaevınde oldugu kısı bıze hacız geldı. fakat bu hafta bıze bır yazı geldı ve; malların uzerındekı hacız dusmustur dıyor. Mallarımzı almamızda bır sorun yok fakat asıl sormak ıstedıgım benım senedı de bır dılekce karsılıgında alabılıyormuyuz. Alıyorsak nasıl bır yok ızlenıyor... Bır ucret vermek gerekıyormu... Eger alamıyorsakta tekrar bıze hacız gelırmı? Tum mallar ve kıra kontratı dahıl hersey benım uzerıme... Ama babam ve annem benım yanımda yasıyorlar. bu senedınde gecerlılıgı yukarıda yazılı oldugu gıbı 3 senemıdır.
yardımcı olursanız cok memnun olurum..
merhaba benim de elimde 5 mayıs 2002 de dolar ile kesilmis bir senet var gecerlimidir hala tahsil edebilirmiyim nasıl zaman ayırırp bilgi verirseniz sevinirim simdiden tsk