Annemle kalmak zorundayım onu bırakamam..
Ben annemle kalıyorum ev ona ait bir miktarda bankada parası var,annem 75 yaşında ,biz 4 kardeşiz annem sahip olduğu herşeyi istediği gibi tassaruf hakkına sahip olurmu , hem ilgilenmiyorlar hemde devamlı benimle uğraşıyorlar buna kızdığım için bunu düşündüm amacım böyle değil fakat anneme yada bana dava açabilirlermi merak ettim ..benim durumum müsait aslında ama anneme kıyamam bırakamam bunlara katlanıyorum aslında çok kızdım telefonda oğlan kardeşim hakaret ediyor bana resmen..hepsi para için..annem herşeyi benim üzerime yapsa bir hak iddia edebilirlermi..selam ve sevgilerimle
Cevap: Annemle kalmak zorundayım onu bırakamam..
Anneniz herşeyi sizin üzerinize yaparsa, ölümünden sonra kardeşleriniz, mahfuz hisselerini ihlal eden ivazsız kazandırmaları iptal yoluna gidebilirler.
Noter / Sulh Hukuk Hakimi / Tapu Müdürlüğü'nde ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapabilirsiniz. Bu sözleşmeyle anneniz, ona ölünceye dek bakmanız şartıyla bir gayrımenkulünü (mesela evini) size devredebilir.
Aslında böyle niyetim yok haksızlık yapmam fakat çok üzerimize geliyorlar haksız yere,görevim anneme bakmak bunu düşünmedim bile olaylar canımı sıktı tedbirde bazı şeyleri bilmede yarar var diye düşündüm ,çok teşekkür ederim sağolun..