Cevap: Karar defteri ve makbuz
Anlaşılan o ki, denetçiniz de bu sorunu çözmeyecek. Aidat ödemediğiniz için sorun yaşarsınız. Ancak ödediğiniz her kuruşun karşılığında makbuz almanız da gerekir. Çözüm olarak, varsa yönetimin açtırdığı banka hesabına para yatırmanız, yoksa hesap açtırmalarını sağlamanızdır.
Neye istinaden aidat ödeyeceğim. Yapılan harcama kalemleri ile ilgili olarak hiç bir şey ortada. Temizlik deyip geçiliyor mesela. Sadece ay başı kapıma gelinip 10 lira 20 lira neyse isteniyor. Bu bakımdan sormuştum ödememek benim için sıkıntı olurmu.
10 lira 20 lira tabiki sorun değilde iş inatlaşmaya binince bende her şey yasal olsun istiyorum. Karar defterimiz yok, makbuz koçanımız yok.
Sekiz daireden fazla binalarda resmi yönetim oluşturmak yasa gereğidir.Yapılması gerekenler : bütün sayfaları noter tastikli karar defteri,( KMK 32. mad ) , ödeme makbuzu, bankaya apt yönetimi adına hesap açtırmak (KMK35.mad J )şıkkı gereği, İşletme projesi hazırlayarak yapılacak işleri ve bunlara ilişkin giderleri ve istenecek muhtemel avansı teftere geçirilmesi (KMK 37. mad) gereği , binanın tapu sicil kaydında toplantı zamanı belli edilmemişse her takvim yılının ilk ayında toplantı yapılaması KMK 29. mad ) gereğidir.Bu okuduklarını dilekçe halinde yöneticiye iadeli taahütlü gönder. Bu yazılanları yöneticinin yapması zorunludur.15 gün süre ver ,yapmadığı takdirde hakimin müdahalesini istemekten başka yol kalmadğından dolayı dava açma hakkın doğar ve kazanırsın.Yönetim resmi olarak oluşur sende nereye ne ödemen gerektiğini önceden bilmiş olursun.Kimse kendi kafasına göre para toplayamaz.toplanması gereken aidatların gerekçeleri toplantı defterinde kayıt altına alınması gerekir.
Teşekkürler şahin41, bir sorum daha olacak ki benim açımdan ispatlaması çok zor ama aklımın bir kenarında dursun belki gerekli olabilir... Daha önce makbuzsuz toplanan paralar için yöneticiye her hangi bir yaptırımda bulunulabilirmi?
Tek başınıza yöneticiye hesap soramazsınız.Kat maliklerinin yarısı isterse yada denetçi isterse her zaman hesap sorulabiliyor.
KMK 39.Madde gereği. Her canı isteyen ver bakalım şu hesapları inceleyeyim yada inceleteceğim diyemiyor.Genel kurul toplantısı yapılmadan önce yönetici hesapları , harcamaları ,denetçi kat malikine vererek hesapları incelemesine izin verir.İncelemeden sonra rapor hazırlar bu raporu çoğaltarak toplantıda kat maliklerine verir. toplanan para ve harcamaların karşılığı faturalar bir birini tutması lazım. Tutmadığı taktirde hesap sorabilirsiniz. Toplantıda mutlaka bulunun.