X bankasına olan kredi borcumu ödeyemedim
banka borcumu başka bir yere birime devretmiş.
Ve hakkımda hapis cezası verilmiş ne yapmalıyım.
Printable View
X bankasına olan kredi borcumu ödeyemedim
banka borcumu başka bir yere birime devretmiş.
Ve hakkımda hapis cezası verilmiş ne yapmalıyım.
hakkında hapıs cezası olması ımkansız kredı ve kredı kartları borcları hukukı yapısı nedenıyle dıyelım kısaca hapıs cezası ıle cezalandırılamaz ısın esasını ogren egerkı bankaya yada devıralana muafakıyet verdıysen o zaman odemezsen hapıs cezası alabılırsın kesınlıkle muafakıyet verme odeyecek durumun yok ıse maasın varsa bırak kanunı kesıntı yapılsın sadece.eger odemek ıstersen sıkı pazarlık yap ama ...hapıs cezasının aslını arastır mutlaka unutmadan malbeyanında bulunmayı da unutma
mal beyanında bulunmak için nereye baş vurmam gerekir.Muafakiyet ne demek biraz bilgi verirmisiniz.
Cumhuriyet baş savcılığından geldiler bana bir kağıt imzalattılar ve dosya numarası verdiler. bende arayıp dosya numarasından borcumun miktarını öğrendim taksitlendirilmesini istedim ama borcu bankanın başka bir firmaya devrettiğini öğrendim o firmayla görüştüm ama onlar tek seferde hepsini kapatmamı söyledi ben ise aylık taksitle ödeye bileceğimi beyan ettim onlarda bana hapis cezası var dediler.
cumhuriyet savcılığından gelen polis memurunuda maaş ımı ve parayı nasıl ödeye bileceğimi sordu taksitle ödeye bileceğimi beyan ettim. bu konuda ne yapa bilirim
Bence o gelen polis gerçek polis değildir. Seninle adresindemi konuştu bu borcu nasıl ödeyeceğini. yoksa gelen polis sana çağrı pusulası bırakıp sen polis karakolunamı gittin.
Bankalardan batık kredileri devralan bu şirketler tahsilat yapabilmek uğruna her yola başvuruyorlar bu savcılık polis hapis işide bir hikaye olabilir.
kimliğini gördüm polis memuruydu.bir adet zarf vardı elinde benim adıma zarftan cıkan form'u doldurmamı istedi bana yardımcı oldu.
Öncelikle arkadaşın da belirttiği gibi kredi kartı veya kredi borcundan dolayı herhangi bir hapis cezası söz konusu olmaz. Muafakiyet diye de bişey söz konusu değildir. Sanırım arkadaşın demek istediği taahhüttü. Eğer size haciz geldiyse veya siz icra dairesine gidip ben borcumu şu tarihlerde şöyle şöyle ödeyeceğim diye bir taahhütte bulunduysanız ve zamanında belirttiğiniz gibi ödeme yapmadıysanız bundan dolayı taahhütü ihlal davası açılır ve bunun da 3 ay hapis cezası vardır.Ancak anladığım kadarıyla sizin olayınızda böyle bir durum yok. Ve artık mal beyanında bulunmamaktan dolayı da hapis kararı verilmiyor. Bankalar tahsil edemedikleri dosyaları varlık yönetim şirketlerine satarlar. Sizin dosyanızda varlık yönetim şirketine temlik edilmiş. Anlamadığım konu polis gelip de borcunuzu nası ödiceksiniz fln die sormaz zaten böyle bir yetkisi ve görevi de yoktur. Hakkınız da mahkumiyetten dolayı yakalama kararı varsa gelebilir ve sizi polis karakoluna götürür. Bencede bu durum varlık şirketinin ayarladığı bişi olabilir.
Ayrıca ilave olarak polis memuru sizin adresinizde size form doldurtmaz. Eğer polisle bir işiniz olsa dahi sizi karakola davet eder ve karakolda ifadenizi alır. Kaldıki borçdan dolayı polis nasıl ödeyeceksin diye sormaz soramaz. İmzaladığınız belgelere dikkat edin.
Çok çok büyük olasılıkla varlık yönetim şirketinin bir oyunu bu.
Bu varlık yönetimi şirketi ne diye soracak olursanız. Resmi tefecidir alacağı tahsil etmek için her yola başvurur hatta ufak yollu tehdit dahi ederler.
Arkadaşların cevaplarına katılıyorum. Sahtekarlıkta yapamayacakları şey yoktur tefecilerin. Polisin bunu yapabileceğini sanmıyorum. Polis tebliğ eder vsvs.... veya meskende veya işyerinde suç işlenir o durumda gelir gerekli kontrolü yapar raporunu tutar ve gider. geri kalanı artık savcılığı ilgilendirir.
Sayın Alper kulcu
Eğer üyenin anlattığında bir eksiklik o gelen şahıs kesinlikle polis değil
kimliğine baktım diyor ancak bu şirketler her yola başvuruyorlar ve emekli polis memurları çalıştırabilirler.
Aslında savcılığa bir suç duyurusunda bulunsa evime polis geldi bana form doldurtum imzalattı diye olay açıklığa kavuşur.
Tekbir imza adamı ipe götürür.
Her zaman imzaladığınız belgeleri kontrol edin ve mutlaka okuyun.
Daha önceden bildiğiniz, defalarca imzaladığınız bir belge olsa dahi en küçük noktalarına kadar dikkatlice okuyun.