Alacakları temlikli kurumda işçi alacakları sıralaması
Merhabalar, ben Aralık ayından bu yana maaş alamamaktayım, ve toplamda 10 maaş alacağım bulunuyor. Çalıştığım kurum dernek statüstünde, sigortamız yatıyor 4 senedir bir problem yok. Fakat alacaklar konusunda hiç düzenli maaş alamıyoruz. Dernek olduğu için yöneticilerin insafına kalmış durumdayız. Alacakların hepsi temlikli , Ssk ve vergi borçlarına gidiyor ve gelirleri yok denecek kadar az ve şahıslara, vb kurumlara oldukça yüklü borçları mevcut. 30-40 Milyon TL kadar.
Aslında karşılıklı görüşüp alacaklarımı alıp çıkmak istiyorum ama para yok diyorlar. Mahkemeye versem bu sefer de mahkeme sonucunun ne olacağını bilmiyorum ama herhalde karar çıksa bile diğer alacaklılardan bize sıra gelene kadar geliri olmayan bir kurumda 10 sene sonra ancak alırım diye hiç bu yola başvurmadım.
Artk kredi kartları ve kredi borçlarını ödemeyecek duruma geldim ve çok zor durumdayım. Acaba mahkemeye versem nasıl bir karar çıkar. Ne zaman alma ihtimalim olabilir.
Bu yola başvurmak istemiyorum aslında karşılıklı görüşerek halletmek istiyorum ama o da olmuyor. Yöneticilerde nasılsa verseler bile biz seneye yokuz, o sürünür bekler 5-6 sene diye düşünüyorlar.
Parayı alma umudumu kaybetmek üzereyim.
4 yıldır hiç izin kullanmadım, ayrıca iş saatlerim düzensiz bazen sabah işe geç gidiyorum buna karışan olmuyor ama gece 12 lere kadar kalabiliyoruz herhangi bir imza föyü flean imzalanmıyor. Ayrıca bu alacaklarımı almadığımı nasıl kanıtlayabilirim elden veriyorlar ve makbuz imzalıyoruz, alacaklarımı nasıl kanıtlayabilirim. Başka ne tarz isteklerde bulunabilirim. Kıdem tazminatı v.s