Alman vatandasligindan cikmayi düsünüyorum
Iyigünler,ben 1997 den beri alman vatandasiyim,türkiye cumhuriyeti vatandasligindan izinle ayrildim pembe kart aldim(maviyle degistirdim).fakat illerleyen yillarda alman vatandasligi bana yarar yerine türkiyede zarar ettiginden(cep telefon karti alirken bile zorluk yasiyorum türkiyede) vede bazi nedenlerden dolayi örnegin benim tanidigim ilticaci var o rahatlikla annesini turist olarak getirebiliyor ama ben sabikam olmadigi halde askerligimi yaptigim halde anneme turist vizesi vermiyorlar türk vatandasiymisim gibi seyler isteniyor ,hakiki alman a sorun yokken ben bazen sorun yasiyorum üstüne üstlük ilticaci tanidik tc vatandasligindan cikamiyor diye cift vatandas hakki galiba verilecekmis bunlar sebep sabikam falan olmadigi halde isim evim oldugu halde ondan alman vatandasligindan cikmak istiyorum.Sorum sudur alman vatandaslikdan cikis izni istesem ve tekrar türk vatandasligina gecersem bana oturum hakki verirlermi,verirlerse süresiz verirlermi,bu konuda bana biri bilgi verebilirmi.vede süre ne kadar ve ne yapmam gerekir.
Cevap: Alman vatandasligindan cikmayi düsünüyorum
yahu yasal yollardan alman vatandasligindan cikis yapmanin yollari yokmu ?? Illa türk vatandaslagina gecip alman vatandasligindan attirmam mi gerekiyor kendimi,sonrada oturumda daha da zorluk cikartmazlarmi??