-
İş sözleşmeleri
Merhaba,
İş sözleşmeleri hakkında bilgi almak istediğim bir nokta bulunmaktadır. İş sözleşmelerinin bir kopyasının çalışana verilmesi zorunlu değil mdiir? yoksa şirketlerin insiyatifine mi bırakılmıştır..çalıştıgım yerden bir kopyasını istediğimde kesinlikle verilemeyeceği bilgisi aktarıldı...konu hakkında yardımlarınıız rica ediyorum..tesekkürler..
-
merhabalar,iş kanunda iş sözleşmesinin bir örneğinin çalışna verilme zorunluluğuna ben rastlamadım ancak kişi talep ederse bir örneği kendisine verilmelidir. çünkü iş sözleşmeleri çalışanı işverene işverenide iş görene karşı olan yükümlülüklerini belirtir ve kişinin özlük dosyasında bulundurulur ... yani bence çalışan talep ettiği takdirde imzaladığı sözleşmenin bir örneğini kişiye vermekte bir sorun olmaması gerekir!zaten çalışanlar sözleşmeleride okumadan imzalamamalıdırlar..
kolay gelsin
-
Bu konuda benim de bir sorum olacak..İşyerimde işe başladıktan 2 sene çalıştıktan sonra bir sözleşme imzalattılar. Fakat sözleşmenin en altında işverenin maddelerde değişiklik yapma hakkının olduğu bir yazı vardı. Kimi reklamlarda görürüz altta bir ibare yazar gerekli görüldüğü takdirde yasal değişiklik yapma hakkını saklı tutar gibi. Uluslararası olan firma böyle kafama göre değişiklik yapma hakkım vardır gibi bir maddeyi sonradan hazırlattığı bir sözleşmeye koyabilmesi ve imzalamamız için baskı yapması doğru birşeymidir? yoksa bize işe girişimizden 2 sene sonra imzalattığı sözleşmenin herhangi yasal geçerliliği varmıdır? Saygılarımla.