Çalıştığım firma benden habersiz çıkış verebilir mi?
Verceginiz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. 2007 mayıs ayında özel bir şirkette çalışmaya başladım 2010 nisan ayında çalışmakta oldugum şirket başka bir şahsa devredilmiş,ve benden habersiz çıkış yapılmış ve yeni devralan şirket sahibi adına tekrar iş başı yapılmıştır.bütün bu olaylardan haberimiz olmadı ve herhangi bir imza atmadım.yeni şirket sahibiyle çalışmak istemiyorum tazminat hakkımı alabilirmiyim.veya ne yapmam gerekiyor
Cevap: Çalıştığım firma benden habersiz çıkış verebilir mi?
Alıntı:
ekercan rumuzlu üyeden alıntı
Verceginiz bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. 2007 mayıs ayında özel bir şirkette çalışmaya başladım 2010 nisan ayında çalışmakta oldugum şirket başka bir şahsa devredilmiş,ve benden habersiz çıkış yapılmış ve yeni devralan şirket sahibi adına tekrar iş başı yapılmıştır.bütün bu olaylardan haberimiz olmadı ve herhangi bir imza atmadım.yeni şirket sahibiyle çalışmak istemiyorum tazminat hakkımı alabilirmiyim.veya ne yapmam gerekiyor
Anladığım kadarıyla İş K. m.6 gereği bir işyeri devrinden bahsediyorsunuz.
İşyerinin devredilmiş olması size haklı nedenle iş akdinin feshi hakkını vermez.
Yani işyeri devrini gerekçe göstererek iş akdini feshederseniz (istifa ederseniz) tazminat alacağı hakkınız doğmaz.
Cevap: Çalıştığım firma benden habersiz çıkış verebilir mi?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla İş K. m.6 gereği bir işyeri devrinden bahsediyorsunuz.
İşyerinin devredilmiş olması size haklı nedenle iş akdinin feshi hakkını vermez.
Yani işyeri devrini gerekçe göstererek iş akdini feshederseniz (istifa ederseniz) tazminat alacağı hakkınız doğmaz.
Sayın İlknur Sezgin TEMEL bir konu kafama takıldı. İşyeri devir oluyor, ancak çalışan kişilerin bundan haberi olmuyor. Çalışanlar hizmet akdi ile işverene bağlıdırlar. Hizmet akdi tek taraflı yapılan bir sözleşme olmayıp, çalışanla karşılıklı taahhütte bulunulur ve imzalanır. Devir halinde işveren değişmekte, belki çalışma şekli ve hakların durumu ve koşulları da değişmekte olabilir. Bu durumda sözleşmeler yeni işverenle tekrar imzalanmalı ve çalışanlara bu datayların paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Konu hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.