Taksi durağı bir iş yerine, taksi gerektiğinde aramaları için kendi telefonunu vermek istemektedir. Bu durumda iş yerince yapılacak sorumsuzluk protokolünün içeriği nasıl olmalıdır?
Printable View
Taksi durağı bir iş yerine, taksi gerektiğinde aramaları için kendi telefonunu vermek istemektedir. Bu durumda iş yerince yapılacak sorumsuzluk protokolünün içeriği nasıl olmalıdır?
Olayımızda 3 taraf var.
Taksiye kim binecek 3. taraf.
4. taraf da hani bana hani bana demiş.
GSM şirketi abonelik kimin adına ise hizmet bedelini ondan isteyecektir.
Hizmet bedeli ile ilgili soru değil kanımca.
Konu borçlar hukukuna açıldığı için mali mesuliyetinin sorulduğunu sandım. Cezai sorumluluk mu sorulan?
Doğru sorulan mali mesuliyet fakat GSM faturası için değil, kaza vesair için olabilir.
Soru sahibi ne der.
Soru sahibi olarak derim ki, örneğin bu telefonun kullanılmasından , faturasından; çağrılan taksi nedeniyle müşteriye karşı haksız fiil olursa.... yani çok yönlü bakmak istiyorum
Aracı pozisyonu var olduğundan müteselsil sorumluluk doğabilir.Fakat iç ilşkide 3. tarafın sizden talebini taksiciden alabilirsiniz.Çağıran siz olmasanız bir bağ olmasa örneğin işyerinin dışında çağrı hattından taksiyi çağırsalar sorun olmaz.
Fakat sizin şirket olarak çağırmış olduğunuz taksi , sizin sorumluluğunuzu doğurur.Çünkü 3. taraf size güvenmiş ,sizin şirketinizle iş yapmakta bu iş nedenli olarak güven ilkesi gereğince sorumlu olursunuz.
GSM KISMI 'nı sayın oğuz tamamlasın.