Eski senetlerim haksız yere avukata verilmiş
YEni üyeyim kara kara düşünürken ne ypıcam diye buraya uye oldum, Sorunum şudur. 15.05.2007 tarihinde kiraladığım evi 01.05.2009 tarihinde borçsuz ve hasarsız olarak tahliye ettim. Bu süreçte periyordik olarak her yıl 12 adet senet düzenledik, ben elden ödeme hiç yapmadım banka havalesi ile ev sahibine paralar düzenli yattı, senetlerimi de emlakçı sıfatı ile ev sahibi yerine bakan şahıstan düzenli aldım, ancak 2009 yılında emlakçı ev sahibinin işlerini takip etmeyi bıraktı ev sahibi ile muhattab olmaya başladım. Ev sahibim isviçrede arada ikamet etmekte, ben 12 ayı tamamlayamadan evi değişmek istedim ve 01.05.2009 tarihinde yeni evime taşındım, 3 adet senedim ev sahibimde kaldı mayıs 15 gibi ev sahibi geldi yeni evime anahtarı teslim ettim, gerekli makbuzları da kendisine göstererek evde su elektrik doğalgaz son fatura ödemelerini de teslim ettim, senetleri istedim getirirm bir ara deyip anahtarı alıp gitti. Aramızda herhangi bir husumet olmadığından ve gerçekten sözde yüzüme söyledği çok düzenli sevdiği bir kiracıydım. Güvenip senetleri çok önemsemedim, sonuçta çıktığım tarih belli muhtardaki kayıtlarımı tarihinde yeni evime aldım, sözleşmeleri ipatl ettirdim banka dekontlarım var dedim 1 yıldır. Ta ki elime geçen senet ödeme ihparını görene kadar 15.06.2009-15.07.2009 tarihli senedimi avukata vermiş ve ödeme emri göndermiş. Şok oldum, birkaç avukatla görüştüm ancak her kafadan bir ses çıktı, biri senet kira karşılığı yazılmadığı için ödemek zorundasın diyor, benim bu adamla kiracı ev sahibi ilişkim dışında bir ilişkim yok belirtilen tarihteki senette evinde bulunmadığıma dair evraklarım ikametgah yeni evin kontratı fln hiç bir şey ispatlamazmı ? itiraz hakkım yokmu ?eski kiracıları fln buldum birkaçına da aynı şeyi yaptığını öğrendim hala elinde senetleri mevcutmuş, sorun yaşıyorlarmış, hatta senedi olmayan bir kiracının evine adam gönderip gözlerini korkutarak çıkardığını öğrendim. Bu durumda ne yapabilirm ? Bu senet olayını çözdükten sonra da bu adam hakkında yasal işlem eski kiracılarla nasıl başlatabilirz ? bu adama nasıl dur diyebiliriz ?çok tşkr ediyorum şimdiden,
Cevap: Eski senetlerim haksız yere avukata verilmiş
yokmu arkadaşlar soruma yanıt ?
Cevap: Eski senetlerim haksız yere avukata verilmiş
O senetlere tarihi kim attı siz mi o mu tanzim ve vade tarihlerini.