İhbarnameyi noter kanalıyla göndermek zorunlumu
iyi günler sizden öğrenmek istediğim bir bilgi için yardımlarınızı isteyeceğim. ihbarnameyi noter kanalıyla göndermek zorunlumu. yani bende örnek bir ihbarname var bunu kendim iadeli taahhütlü olarak göndersem bu ihbar geçerli olurmu. yoksa ihbarnamelerin mutlaka noter kanalıyla mı gönderilmesi gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler
Cevap: İhbarnameyi noter kanalıyla göndermek zorunlumu
İadeli posta ile gönderilen zarftan bir şey çıkmadığını iddia ederlerse ispat etmekte zorlanırsınız.
Merhaba,kiracım kira kontratımız dolduktan bir hafta sonra bana mail göndererek,iki ay depozitosunun karşılığı oturup,sonra taşınacağını yazdı.Geçen yıl kiraya zam yapmamıştım.Bu yıl noter kanalı ile %10 artış istedim.Kabul etmiyor ve 4 yıl önce 525 liraya kiraladığımız daireye 4 yılda toplam 75 lira zam yaptı.Ben ise,noter kanalı ile kiranın geciktiğini ve 30 gün içinde ödenmesini istedim.İkinci kira 5 gün sonra başlıyor,yine ödenmezse,ben e-maille ihtar edebilirmiyim?Kanunen e-mailler geçerlimidir?Noter masraflı oluyor,emekliyim.Ayrıca elektrik ve su aboneliğide 4yıldır yapmamışlar.Lütfen bilgilendirirmisiniz.Sonsuz teşekkürler.
Henüz mail yolu bildirim hukukumuzda kabul edilmiş bir yol değil. Elden imza karşılığı ihbarnamenizi teslim etme şansınız varsa olabilir.
İyi akşamlar,Engin Bey teşekkürler,uzun bir rahatsızlık geçirdim.Ancak şimdi tekrar buradayım.Ben,evimi kiraya verirken;kira kontratı yaptım ve kira artışları enflasyona göre olacak yazıldı,iki taraf da imzaladı.Daha sonra,kiracı bu zammı kaale almadı,Üçüncü sene kontrat dolmadan iki ay önce,noterden ihtar çekip,zammın yapılmasını istediğim halde,kiracı yine 50 lira yerine 20 lira zam yaptı.Kiracı ne çıkmak istiyor nede zammı gerektiği gibi yapıyor.Peki,ben ne yapmalıyım,eğer kontrattaki şartları kabul etti ise,ödemediği zamlar için icraya verebilirmiyim,artık çok yoruldum.Yardımcı olunuz lütfen.Teşekkürler