iş sözlşememde istenilen zamanda fazla mesai yapacağıma ve bu ücretin maaşımın içinde olduğuna dair madde var.
ancak fazla mesai yönetmeliğinde ;
"Fazla çalışma ihtiyacı olan işverence bu onay her yıl başında işçilerden yazılı olarak alınır ve işçi özlük dosyasında saklanır." ifadesi yer almaktadır. Kanımca her sene bu belgenin alınması kişilerin sosyal hayatlarındaki değişimleride gözönünde bulundurarak işçiyi koruma altına almaktır.sadece işe giriş sözleşmemi imzaladım onun dışında mesailerle ilgili herhangi bir belgeye imza atmadım.
1)Bu durumda sözleşmedeki bu madde geçerlimidir (sözleşmeyi 3 yıl önce imzaladım).
2)Kanunen bordronun çalışana verilmesi zorunlu.Sanal ortamda alınan bordro (ne işverenin imzası var nede işçinin) geçerlimidir?
3)Bordroda fazla mesai sütunu yoktur. sözleşmeye göre fazla mesailerim maaşımın içinde olması durumunda yasal olarak benim bordroda maaşımın nekadarının fazla mesai olduğunu görmem gerekmezmi?Bordronun bu şekilde düzenlenmesinin açacağım fazla mesai alcağı davasına artı ve eksileri ne olur?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.