Şirket vergi borcundan kişinin mal varlığına haciz gelebilir mi?
Merhabalar ;
2003 yılında kurduğum şirketim 2004 yılında kapatmak zorunda kaldım. Kapanış yapıldıktan sonra muhasebecim gerekli evrakları vergi dairesine yönlerdirmemiş.Muhasebecime hiçbir şekilde ulaşamadım.Kapanış defteri elimizde olmadığından vergi borcum devlete katlanarak birikmiş.1. öğrenmek istediğim şey 2004 tarihinden beri beyanname gönderilmiyor.Şirket hala aktif görünüp vergi işler mi? 2. Öğrenmek istediğim ise eşim, ailesinden düşen mal varlığını üzerine aldığında mal varlığına vergi borcundan dolayı haciz işlemi yapılır mı? Şirket vergi borcundan nelere haciz uygulanır?
Şimdiden teşekkürler..
Cevap: Şirket vergi borcundan kişinin mal varlığına haciz gelebilir mi?
haciz sirket ortagina gelir. Eve esya haczine gelme gibi bir uygulamayi vergi daireleri hic yapmamistir bugune kadar...
Cevap: Şirket vergi borcundan kişinin mal varlığına haciz gelebilir mi?
merhaba,
resmi olarak şirketin kapanışının vergi dairesine bildirilmediği sürece fiili tarihten bu yana şirket aktif görünür ve (kdv muhtasar kurumlar vb) beyanname (boş dahi olsa) vermek durumundasınız. Vergi dairesi firmaların faaliyet durumlarını kontrol etmek için "muhtlelif tarihlerde" YOKLAMA yapmaktadır.
sanıryorum bu durumda firmanın kayıtlı olduğu adrese memur gitmiş ama kimseyle karşılaşmamıştır.
Size tavsiyem firmayı resmi olarak kapattığınız zaman hazırlanan kapanış evraklarını bir dilekçe yazıp dilekçe ekinde vergi dairesine (VUK 376) pişmanlık belirterek bildirmenizdir.
Ayrıca Şirket borcu;
Limited şirketlerde ortaklar sorumludur
Anomin şirketlerde se yönetim kurulu